Containerhaven officieel geopend

Algemeen 9 reacties 1 min. leestijd

Foto’s – Burgemeester van Weert, Jos Heijmans, en terminalexploitanten Wil Versteijnen (GVT Group of Logistics) en Paul Maas (Wetron Transport & Logistics) openden op 3 april de Multimodale haventerminal De Kempen in Budel. Na de opening volgde een paneldiscussie.

Onder leiding van Cees van Elk, directeur Multimodaal Coördinatie en Adviescentrum Brabant, gingen panelleden met elkaar en met genodigden in gesprek over het nationale/regionale belang en het groeiscenario van de Brabant-Limburgse terminal. Onder de panelleden waren o.a. Twan Beurskens (gedeputeerde Provincie Limburg), Frans van Eersel (wethouder gemeente Weert), Harry Denis (Group manager real estate Nyrstar) en Donald Baan (senior Business Manager Logistics Havenbedrijf Rotterdam).

De containerterminal is de draaischijf tussen Brabant Intermodal en Limburg Blueports. Ambitie is om toe te groeien naar een overslag van 10.000 containers per jaar voor bedrijven in de regio. Dit is vergelijkbaar met 20.000 enkele vrachtwagenritten. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie Limburg en de gemeente Weert hebben financieel bijgedragen aan de totstandkoming van de containerterminal.

Video via Youtube:
https://youtu.be/d8dZar9MwFM

Bijdrage van Foto Hammie
[nggallery id=’4910′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
9 reacties