Programma Oranjeweek 2017

Uitgaan 1 reactie 3 min. leestijd

In 2017 presenteert Centrummanagement voor de zevende maal de Oranjeweek Weert. In de week van Koningsdag vindt in het centrum een feestelijk programma plaats en beleven bezoekers diverse leuke activiteiten.

Weert viert Weert

Sinds de komst van de koninklijke familie naar Weert in 2011 viert Weert de Oranjeweek. De feestweek varieert in lengte omdat de data gebaseerd worden op de periode van het weekend tot Koningsdag. De Oranjeweek vindt in 2017 plaats van woensdag 26 t/m zondag 30 april. Net als bij voorgaande edities heeft het programma vooral een lokaal-regionaal karakter.

Het Oranjeweek-programma bevat muziek, sport en cultuur en legt nadruk op de unieke kenmerken van Weert.

Woensdag 26 april 2017: Muziek (Koningsnacht)

De Koningsnacht staat garant voor een groot muzikaal feest in de binnenstad van Weert. Op verschillende locaties beleef je sfeervolle evenementen, met qua muziekstijl voor ieder wat wils. Zo wordt op de Oelemarkt een oranje kleurend muziekfestival met lokale helden georganiseerd en landt Diep met Willy, sinds enkele jaren een succesvol deephouse-event op Koningsnacht, weer op het Raphaelpad. Café het Swaentje start de Oranjeweek met de Swaenzinnige Koningsnacht terwijl vanaf 20.00 uur deelnemers aan de jaarlijkse vrijmarkt zullen plaatsnemen aan de binnenzijde van de Singels en in het Stadspark.

Donderdag 27 april 2017: Vrijmarkt & Muziek (Koningsdag)

Op Koningsdag beleef je diverse gezellige activiteiten in het centrum van Weert. Op de binnenzijde van de Singels en in het Stadspark wordt de traditionele vrijmarkt gehouden. Salsadrumband As Arraias loopt door de binnenstad. Op de Markt spelen vanaf 16.00 uur de bands Re:session en FellowSession op het podium bij de Gruyter. Aan de overkant van het plein wordt gestreden om het Burgerkoningschap van schutterij St. Catharina 1480.

Vrijdag 28 april 2017: Kinderfestijn

Meivakantie op de scholen, dus alle gelegenheid om met het hele gezin naar de binnenstad van Weert te komen! Samen met alle kids maken we er een groot feest van, met o.a. springkussens op de pleinen.

Zaterdag 29 april 2017: Shoppen

De weekmarkt staat in oranje gedaante op de pleinen, een ideale dag om gezellig shoppen en een bezoekje aan de lokale horeca te combineren.

Zondag 30 april 2017: Sport & Bewegen

Punt Welzijn en Centrummanagement presenteren tijdens de koopzondag de Dag van Sport & Bewegen. In samenwerking met diverse sportverenigingen uit Weert en omgeving wordt het centrum omgetoverd tot een waar sportspektakel. Op de pleinen worden velden uitgezet, wedstrijden gehouden en presentaties gegeven. Bezoekers krijgen de kans álle sporten te ontdekken door de lange oranje loper over de pleinen te volgen. Nieuw in 2017 is de stempelkaart, waarbij bezoekers door deel te nemen aan sporten hun kaart kunnen vol sparen en kans maken op mooie prijzen.

Meer informatie en programmadetails is te vinden op www.oranjeweekweert.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie