Verkeer in Weert heeft het moeilijk

Foto’s – Het verkeer in Weert heeft het erg moeilijk vandaag. Door samenloop van omstandigheden loopt het verkeer vast in het centrum. Het zorgt voor files en geïrriteerde weggebruikers.

Het Stationsplein is afgesloten vanwege herstelwerkzaamheden, het Bassin deels dicht vanwege de herinrichting en ook ging de Ringbaan-Noord bij Boshoven vandaag dicht vanwege een spoedreparatie aan het asfalt. Tot overmaat van ramp viel het treinverkeer tussen Eindhoven en Weert ook nog eens uit door een rokende trein.

De vrachtwagens die van en naar industrieterrein de Kempen (voor o.a. de Lidl) rijden weten zich geen raad. De chauffeurs rijden zich vervolgens vast op bedrijventerrein Centrum-Noord waar ze vervolgens speciale verrichtingen moeten uitvoeren.

Bij het Stationsplein (aan zijde busstation) en het Bassin zijn verkeersregelaars ingezet. De begeleiden het verkeer in goede banen, maar het voorkomen van files in onoverkomelijk.

De werkzaamheden aan de Ringbaan-Noord duren nog tot maandagochtend 6.00 uur. De NS kan nog geen tijd geven wanneer de problemen op het spoor verholpen zullen zijn. Men vermoed rond 13.30 uur, maar zeker is dat niet. De verkeershinder vanwege de werkzaamheden aan het Stationsplein en Bassin zal de komende dagen nog aanhouden.

Bekijk een reportage van de werkzaamheden aan de Ringbaan-Noord.