BAL U14 team kampioen

Het U14 team van de Basketball Academie Limburg uit Weert heeft op klinkende wijze het kampioenschap van Nederland in de U14 eredivisie binnengehaald. In Zwolle streed tegen het U14 team van BS Leiden. Na een voorzichtig 1e kwart waren de mannen van coach Hylke van der Zweep de rest van de wedstrijd de bovenliggende partij.

Met een daverende overwinning van 90-65 en zo’n 400 enthousiaste supporters uit Limburg kon het feestje losbranden. Een prachtige prestatie van deze jonge mannen! Die zelfde middag streed ook het U16 team van de Academie om de nationale titel. In de eerste 2 kwarten zagen de mannen van coach Koen van Gerwen dat de tegenstander, het Amsterdamse Harlemlakers, het betere van het spel had. Bij rust keek het U16 team van de Basketball Academie Limburg tegen een achterstand van 14 punten.

In het 3e en 4e kwart vochten de mannen, onder luidkeelse aanmoedigen van de grote schare Limburgse supporters, zich helemaal terug in de wedstrijd. Bij een stand van 70-70 met nog enkele seconden te gaan kregen de Harlemlakers 2 vrije worpen, die benut werden. Harlemlakers wordt kampioen en de mannen uit Weert moesten genoegen nemen met de zilveren medaille. Ze hebben gevochten als leeuwen en kunnen meer dan trots zijn op hun prestatie!