Beveiliging Blauwe Meertje opgeschroefd

(Foto’s/video) Tientallen jongeren konden gisteren de verleiding niet weerstaan en maakten een duik in het Blauwe Meertje. Ze waanden zich op een feestlocatie. Een stalend zonnetje, muziekje erbij en er ging zelfs een BBQ aan. Echter is men niet bewust van de gevaren. Tevens zijn er vernielingen aangericht. Het feestje is dus voorbij.

Veel van die jongeren verschaften zich toegang via de Heihuisweg (de achterzijde van de zandafgraving). Echter is er ook een groepje geweest die vernielingen heeft aangericht bij het pas aangelegde dagstrand aan de voorzijde. Het nieuwe toegangshek aan de Herenvennenweg was afgelopen week pas geplaatst en gisteren is het hekwerk en het slot al vernield. Omdat nog niet alle voorzieningen gereed zijn kan het dagstrand nog niet open.

De beveiliging wordt per vandaag opgeschroefd. Beveiligers, BOA’s en de politie zullen intensiever gaan controleren bij het Blauwe Meertje. Niet alleen vanwege de vernielingen, maar het zwemmen in het meertje aan de zijde van de Heihuisweg levensgevaarlijk is. Er is sprake van drijfzand en de wanden zijn instabiel.

Mensen die toch een duik maken riskeren daarmee een flinke boete (en hun leven). Het dagstrand gaat pas in het weekend van 9 – 11 juni a.s. open. Tot die tijd is het verboden gebied. Ook na de opening blijft het Blauwe Meertje aan de overzijde van het dagstrand verboden gebied.

Video via Youtube

https://youtu.be/kS9WvO-iJlc

[nggallery id=’5130′]