(Foto’s/video) Tientallen jongeren konden gisteren de verleiding niet weerstaan en maakten een duik in het Blauwe Meertje. Ze waanden zich op een feestlocatie. Een stalend zonnetje, muziekje erbij en er ging zelfs een BBQ aan. Echter is men niet bewust van de gevaren. Tevens zijn er vernielingen aangericht. Het feestje is dus voorbij.

Veel van die jongeren verschaften zich toegang via de Heihuisweg (de achterzijde van de zandafgraving). Echter is er ook een groepje geweest die vernielingen heeft aangericht bij het pas aangelegde dagstrand aan de voorzijde. Het nieuwe toegangshek aan de Herenvennenweg was afgelopen week pas geplaatst en gisteren is het hekwerk en het slot al vernield. Omdat nog niet alle voorzieningen gereed zijn kan het dagstrand nog niet open.

De beveiliging wordt per vandaag opgeschroefd. Beveiligers, BOA’s en de politie zullen intensiever gaan controleren bij het Blauwe Meertje. Niet alleen vanwege de vernielingen, maar het zwemmen in het meertje aan de zijde van de Heihuisweg levensgevaarlijk is. Er is sprake van drijfzand en de wanden zijn instabiel.

Mensen die toch een duik maken riskeren daarmee een flinke boete (en hun leven). Het dagstrand gaat pas in het weekend van 9 – 11 juni a.s. open. Tot die tijd is het verboden gebied. Ook na de opening blijft het Blauwe Meertje aan de overzijde van het dagstrand verboden gebied.

Video via Youtube

https://youtu.be/kS9WvO-iJlc

10 REACTIES

 1. Niet alleen Weert e.o. Veel jeugd heeft gewoon geen enkele notie meer over het omgaan met elkaar en het afblijven van andermans spullen. Het enige dat ze nog weten is dat ze rotzooi moeten trappen om dat op internet te kunnen zetten. En tot de maatregelen tegen het gedrag van en op social media verder worden opgeschroefd (gelukkig is Brussel daarmee bezig) zal het niet beter worden.

 2. vanaf 9 juni is het veilig .
  was misschien handiger geweest het strand klaar te hebben,
  voor het mooie weer begint ,
  hebben de boa`s ook een dagje uit.

 3. Als het nog niet geopend is, en het weer is goed is, was het te verwachten dat er gasten illegaal binnen zouden dringen…..
  Maar HANDHAVEN in Weert bestaat niet..!!!!!

 4. Hé djungelpiet,
  Probeer het item nog eens goed te lezen als dat je dat kunt. Dan kom je er achter dat je onzin uitkraamd.

 5. Ik vraag me af wie die foto’s heeft gemaakt waarop die spullen te zien zijn en die met de fietsen. Waren daar handhavers bij? Zo ja dan hoop ik dat ze al die spullen en die fietsen mee hebben genomen naar het bureau (illegaal betreden van afgesloten terrein???). Als ze dan terug mogen lopen naar Weert leren ze daar misschien onderweg iets van.

 6. Aan die reacties te zien… het lijkt de jaren 50 van de vorige eeuw wel.
  Stelletje klagers, is het ooit anders geweest?
  Vroeger stond er geen hek om het kanaal, en volgens mij kon je bij de ijzeren man ook gewoon in de roeivijver zwemmen.
  Een beetje kattenkwaad noem ik het, dat wat 15 jarige jongens doen :0

Comments are closed.