Rijdend museum in Altweerterheide

Altweerterheide Dorpen Uitgaan Reageer 1 min. leestijd

Tegenwoordig start je een motor met één druk op de startknop. Vroeger was dit een heel ritueel waarbij de berijder de ontsteking en benzinetoevoer zelf moest regelen, om vervolgens de motor aan te trappen.

Dit alles kun je aanschouwen bij de start (tussen ca. 10:30 en 11:30 uur) van de Toertocht-Midden Limburg, die traditioneel op 2e Pinksterdag wordt verreden. De veteraanmotoren starten één voor één vanaf een podium, zodat ze goed zichtbaar zijn voor het aanwezige publiek.

Plaats van acte is als vanouds Eet- & Fietscafé De Schuttershoeve te Altweerterheide. Naast vooroorlogse motoren zullen ook na-oorlogse oldtimer motor- en bromfietsen aan de start verschijnen. De oudste motoren die meerijden zijn meer dan 100 jaar oud.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie