(Dashcam) Even een dashcamvideo als tussendoortje, ingestuurd door een bezoeker van WdG.

Afgelopen week werd men op de snelweg A2 tussen Kelpen-Oler en Weert geconfronteerd met een auto die via de vluchtstrook op de A2 een inhaalactie uitvoerde. “Rechts inhalen mag dat? Hoezo veel ongelukken!”, zo schrijft de inzender. Maar wat zou er aan de hand zijn geweest?

Video via Youtube

https://youtu.be/yODpPgJdESs

Could not load the poll.

17 REACTIES

 1. Soms, heel soms, als je in een file staat en je nog 50 mtr voor het begin van een uitrit staat, dan zou ik het mij kunnen voorstellen dat je die paar meter over de vluchtstrook rijdt, om de uitrit te nemen.

 2. Vluchtstrook is alleen om te vluchten. Stel je voor, je gaat “gewoon” naar rechts de vluchtstrook op om een vrachtwagen in te halen. En dan staan daar Henk en Ingrid met hun fietsdrager-mobiel met een lekke band. Dan is 140kmh frontaal hard hoor.

  Inhalen over de rechter rijstrook vind ik dan weer iets anders; linkshouden in tegenwoordig de rigueur; zie je ook weer op dit filmpje. Die Ford kan makkelijk naar links voordat hij bij de camper is, zo ook zijn voorganger. De BMW-coureur zal daardoor wellicht gefrustreerd geraakt zijn.

 3. Dit kan echt niet. Al die linksrijders moeten een boete krijgen en verplicht een rijvaardigheidscursus gaan volgen en/of rijbewijs afnemen.

 4. Dit heeft hij een paar keer gedaan ook al toen hij achter mij kwam rijden en ging daar mee verder tot wij bij kelpen de afrit pakte hij richting Roermond ik ging de andere kant op naar weert verder heb ik hem niet meer gezien maar als ik weer wat tegen kom stuur ik weer een filmpje in

 5. Ja ik schrok je verwacht niet dat er ineens een auto van rechts langs komt rijden als je zelfs al aan de rechterkant rijd en idd wat me vriend al zegt hij deed het vaker maar waarom geen idee

 6. Begrijpelijk maar levensgevaarlijk. Waarschijnlijk gefrustreerd door de linksplakkers. Ook dagelijkse kost op de A2 richting Eindhoven. Linksplakkers en rechtsinhalers kunnen tegelijkertijd worden aangepakt met deze vriend.

 7. in principe (let wel, in principe) is links blijven rijden als je je aan e maximum snelheid houdt geen probleem. Diegenen die dan toch vinden dat ze rechts moeten inhalen doen niet alleen dat fout maar rijden ook nog eens te hard.

 8. Nee dat klopt niet. De wet is duidelijk. Rechts aanhouden is verplicht.
  Ook al hou je je aan de maximum snelheid, jij bent niet degene die voor agent speelt en het verkeer gaat ophouden. Gewoon rechts aanhouden.

 9. Daarnaast nog een wettelijke bepaling dat inhalen vlot moet geschieden. De auto over de vluchtstrook maakt dus net zo veel overtredingen als die mensen die links rijden. Ervan uitgaand dat de snelheid te hoog was.

 10. Moet inhalen vlot geschieden volgens de wet???? Hoe zit het dan met al die vrachtwagens die met een verschil van 6 km/uur of minder elkaar in gaan halen? En als iemand 125 rijdt en ik wil inhalen met de maximum snelheid van 130 dan mag dat niet? Dan moet ik dus te hard gaan rijden en hopen dat er geen radar achter de vangrail is verstopt?

 11. Ja, er kan zelfs op bekeurd worden met artikel 5 in de hand.

  Vrachtwagens hebben een begrenzer. Voor automobilisten wordt het nooit zichtbaar wie van de twee schuldig is aan een evt langdurige inhaalmanoeuvre. Punt 1 omdat die de aanleiding van het inhalen niet kent, 2 omdat niet duidelijk is hoe groot het snelheidsverschil was toen het inhalen begon en 3 omdat niet duidelijk wordt of degene die ingehaald wordt gas bij gaat geven. Want dat laatste komt ook voor en is vooral populair bij Belgen en Duitsers. Turken en Italianen laten juist vooral gas los als ze ingehaald worden.

 12. Goed om te weten. Dan hoef ik dus, als ik een bekeuring krijg thuisgestuurd omdat ik door een flitser ben betrapt op te hard rijden, niet te betalen als ik zeg dat ik toen net aan het inhalen was en dat vlot wilde (volgens de wet dus moest) doen.

 13. Bij trajectcontroles gaat dit niet op. Bij de standaard flitsers aan de rechterkant is het vrijwel uitgesloten dat je geflitst wordt als je alleen om die reden op dat moment te hard rijdt. Degene die je inhaalt voorkomt dat de camera jouw kenteken kan zien.

  Maar dan nog: stel je legt de grens bij 10 km om te duiden of iets vlot is. De maximum snelheid is 130. Degene die je in wil halen rijdt 125, dan ga je er met 135 voorbij en val je binnen de correctie. Dus dan ook niets aan de hand.

  Persoonlijk zou ik er niet zo’n probleem van maken overigens en gewoon wanneer de ruimte er is niet naar de borden kijken en gaan met die banaan. Een bekeuring is all in the game.

 14. Overigens zijn de snelheidsmeters van veel personenwagens niet correct. Ze geven te veel aan. Beter is de snelheid op de navigatie aan te houden rond betrouwbaarheid.

Comments are closed.