Glansrijk EK Lifesaving

Kampioenen Onger os Sport 1 reactie 2 min. leestijd

(Foto’s) In het laatste weekend van Mei hebben 8 heren van ReddingsBrigade Weert deelgenomen aan de Europese Kampioenschappen Lifesaving voor masters (30 jaar en ouder) in Alicante (Spanje). Dit tweejaarlijks toernooi werd bezocht door ruim 270 deelnemers uit 11 verschillende landen. Ze streden 2 dagen in het zwembad en 2 dagen op het strand en in de zee de Europese titel in verschillende leeftijdscategorieën.

De kracht van deze groep zwemmers kwam meteen de eerste dagen in het zwembad boven drijven. Er werd op alle estafette onderdelen in 2 verschillende leeftijdscategorieën gouden en zilver medailles gewonnen. Hiernaast streden onze oudste deelnemers Huub van Kimmenade en Jan Leijten mee om de medailles in de categorie 60-69 jaar.

Zelfs onder de zware omstandigheden op het strand konden de sporters laten zien dat ze met de beste van Europa mee konden strijden door verschillende finaleplaatsen te behalen. Met als uitschieters zelfs een bronzen medaille voor Huub van Kimmenade op de 1 km beach run en een verassende en zeer verdiende zilveren medaille voor Timo Tabak en Vincent van der meer op de board rescue.

In totaal wist ReddingsBrigade Weert op dit EK 19 medailles te bemachtigen (7 goud, 8 zilver en 4 brons)