Opschoonactie tijdens slootjesdag

Op zondag 11 juni organiseert het Super Trash Team Weert een opschoonactie rondom het NMC aan de Geurtsvenweg in Weert. Ouders en kinderen worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze opschoonactie tussen 13:00 en 16:00 uur tijdens de slootjesdag van het NMC.

Met afvalgrijpers wordt het zwerfvuil te lijf gegaan en wordt er uitleg gegeven wat zwerfafval met de natuur doet en hoe dit afval uiteindelijk in de zee terecht komt.

Super Trash Team heeft als doel om de inwoners van Weert enthousiast te maken om een bijdrage te leveren aan een schone leefomgeving. In een stad zonder zwerfafval is het namelijk prettiger leven. Een schone leefomgeving voelt veiliger en maakt mensen vriendelijker.

Slootjesdag

Ook dit jaar is er weer een Slootjesdag omdat het een leuke activiteit is voor kinderen. Kinderen worden aangetrokken door water. Als je gaat wandelen met kinderen en er is een plas in de buurt dan zullen kinderen proberen door die plas te lopen. Maar een sloot is meer dan een plas water. In een sloot leven allerlei waterdiertjes die zich vaak schuil houden tussen het groen of op de bodem. Met schepnetten gaan kinderen aan de slag. Visjes maar ook allerlei andere kleine diertjes zitten in hun net tussen de modder. Welke diertjes zijn het allemaal? Een waterdiertjes zoekkaart brengt uitkomst. Kijkend en zoekend met de hulp van een gids kunnen we het gevonden diertje een naam geven.

Deze activiteit vindt op zondag 11 juni plaats in de IJzeren Man gebied rondom het Natuur- en milieucentrum (NMC) aan de Geurtsvenweg in Weert. De activiteit is gratis en wij zorgen voor de nodige materialen. Aanmelden is niet nodig, laarzen zijn wenselijk en zelf een schepnet meenemen mag. Ouders en grootouders zijn welkom met hun kinderen en kleinkinderen vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur.