Militairen zorgen voor spektakel

(Foto’s/video) De landmachtmilitairen van 13 Lichte Brigade waren vandaag in Weert. Op de Werthaboulevard, het grasveld op Centrum-Noord en bij de St. Martinustoren zorgden ze voor spektakel. Zowel jong als oud vergaapten zich aan de militaire voertuigen en demonstraties.

In de binnenstad liepen Fuseliers van 17 Pantserinfanteriebataljon sociale patrouilles. Op de Markt werd een tokkelafdaling vanaf de St. Martinustoren over de Markt uitgevoerd, waar de waaghalzen zelf ook een afdaling mochten maken.

Op de Werthaboulevard was een static show opgebouwd waar men kennis kon maken met een aantal militaire voertuigen zoals de Fennek, de Bushmaster en de Boxer. Tevens kon men zich hier laten camoufleren en zien hoe een commandovoertuig werkt. Aan de overkant van het kanaal, op het terrein van Centrum-Noord werden demonstraties gegeven van een aanval door uitgestegen infanterie van 42 Bataljon Limburgse Jagers.

De militairen gingen graag in gesprek over wat hun werk zo interessant maakt en hoe ze zich voorbereiden op missies in het binnen- en buitenland. Daarnaast werd de historische band van de Limburgse jagers met de provincie vorm gegeven door de aanwezigheid van de Valkenburgse schutterij met een 19e eeuws kanon.

www.landmacht.nl

Video met sfeerimpressie via Youtube

https://youtu.be/JgCXLYq_o_Q

[nggallery id=’5066′]