(Foto’s/video) De landmachtmilitairen van 13 Lichte Brigade waren vandaag in Weert. Op de Werthaboulevard, het grasveld op Centrum-Noord en bij de St. Martinustoren zorgden ze voor spektakel. Zowel jong als oud vergaapten zich aan de militaire voertuigen en demonstraties.

In de binnenstad liepen Fuseliers van 17 Pantserinfanteriebataljon sociale patrouilles. Op de Markt werd een tokkelafdaling vanaf de St. Martinustoren over de Markt uitgevoerd, waar de waaghalzen zelf ook een afdaling mochten maken.

Op de Werthaboulevard was een static show opgebouwd waar men kennis kon maken met een aantal militaire voertuigen zoals de Fennek, de Bushmaster en de Boxer. Tevens kon men zich hier laten camoufleren en zien hoe een commandovoertuig werkt. Aan de overkant van het kanaal, op het terrein van Centrum-Noord werden demonstraties gegeven van een aanval door uitgestegen infanterie van 42 Bataljon Limburgse Jagers.

De militairen gingen graag in gesprek over wat hun werk zo interessant maakt en hoe ze zich voorbereiden op missies in het binnen- en buitenland. Daarnaast werd de historische band van de Limburgse jagers met de provincie vorm gegeven door de aanwezigheid van de Valkenburgse schutterij met een 19e eeuws kanon.

www.landmacht.nl

Video met sfeerimpressie via Youtube

https://youtu.be/JgCXLYq_o_Q

9 REACTIES

 1. In de goede oude tijd (van de dienstplicht) creëerde men mannen van jongens.
  Nu (zonder dienstplicht), creëert men alleen maar prinsen en prinsessen.

 2. Ik ben opgekomen in ’98( 2 jaar na het afschaffen van de dienstplicht) maar het lijkt me niet verstandig om mij, face to face, een prins te noemen.

 3. Ik ben helaas nooit mogen “opkomen voor dienstplicht”, omdat in mijn (geboorte) jaar er zoveel waren, dat ze eigenlijk niemand meer “nodig” hadden.
  U zegt het zelf en ik denk het er mijne van, met uw reactie in mijn achterhoofd, over hoe onze landsverdediging te werk ging (en misschien heden ten dagen nog steeds gaat).

 4. Kom a.s Zaterdagavond maar ff naar de Zig zag zal ik je een biertje prins aanbieden, ik ben die grote achterin met de haren achterover, ben 40 jaar. tot Zaterdag Zuurpruim

 5. Het was niet bijdehand bedoeld maar als grapje.
  Maar we laten het er maar bij en wens ik je nog een prettige dag!

Comments are closed.