Nieuw maandblad Steekspel

5 reacties
vlnr: Peter Korten (De Aldenborgh), Erik Werps (auteur) en wethouder Gabriels

Al heel lang bestaat het verhaal van de Rogstekers (in het dialect: Rogstaekers). En nog altijd loopt het op dezelfde manier af. De inhoud lijkt zo dun dat niemand zich afvraagt: waar komt het eigenlijk vandaan? En willen wij dat weten? Heel vaak niet, maar nu wel.

Het verhaal van de Rogstekers uit Weert is 400 jaar geleden in Amsterdam op papier gezet. En als je daar goed naar kijkt en een beetje puzzelt, kom je op een betekenis die verrassend anders is dan waar de inwoners van Weert mee zijn opgegroeid.

Althans zo valt te lezen in Steekspel, de eerste uitgave van een blad dat iedere maand moet gaan verschijnen. Het verhaal brengt ons behalve naar Amsterdam ook naar andere steden zoals Den Bosch, Haarlem en Antwerpen. Maar dat kan niet allemaal in één aflevering. Vandaar dat het over meerdere uitgaves gespreid moet worden.

Eerste exemplaar

Vrijdag ontvingen Peter Korten (Stichting De Aldenborgh) en wethouder Gabriels het eerste exemplaar uit handen van auteur Erik Werps. Het blad kan vanaf vanavond gratis worden gedownload vanaf een speciale website www.steekspel.eu. De eerste tijd staan hier alleen de maandelijkse nummers op, maar vanaf 17 september is de site gevuld met allerlei beelden en verhalen.

Weerter productie

Het maandblad is een pure Weerter productie. Auteur Erik Werps kreeg ondersteuning van de Communicatiecoach (teksten), Bullseye Publishing (uitgever) en PM Internet Solutions (digitalisering).

Als je een editie op papier wilt bemachtigen dan kan dat ook. Vanaf maandag 8 mei is het maandblad te verkrijgen bij de Bruna aan de Markt in Weert. Voor slechts € 2,- per stuk en zolang de voorraad strekt.

De eerste editie kun je ook downloaden via: www.steekspel.eu.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
5 reacties