Radio Grensland terug in de ether

Radio Grensland, het station dat in de jaren ’80 en ’90 enorm populair was in Belgisch- en Nederlands-Limburg, is vanaf 1 juni opnieuw te beluisteren in de Limburgse ether.

De initiatiefnemers voor het nieuwe radio project zijn allemaal werkzaam geweest bij het originele Grensland. Roland Thijssen, Henk Wouters, Pierre Vervoort en Pieter Janssen zijn samen de bedenkers van ‘een grenzeloos idee, via 99.3 vanuit Bree!’ Radio Grensland zal vanaf 1 juni in een groot gedeelte van de beide Limburgen te ontvangen zijn op FM 99.3 Mhz. en via de livestream op www.radiogrensland.com.

De uitzendingen worden verzorgd door de vzw België Nederland Media Groep (vzw BNMG), welke onder andere ook verantwoordelijk is voor de regionale nieuwssite www.grenslandactueel.com.

“Vanwege de toevoeging van radio aan onze core-business, kunnen we crossmediaal werken”, zo vertelt Roland Thijssen, voorzitter van BNMG. “Zo worden de vele reportages die nu gemaakt worden voor de website, ook op de radio gebruikt. Via het ene kanaal wordt naar het andere verwezen.”

Het nieuwe Radio Grensland zal garant staan voor een constante muziekmix die herkenbaar zal zijn. “Zonder regelmatig in herhaling te vallen zal Grensland een heel herkenbaar station zijn voor thuis, in de auto, op het werk of waar dan ook”, aldus Thijssen.

De mensen achter de vzw BNMG zijn zich bewust van het feit dat een succesvol radiostation alleen nog mogelijk is door een duidelijk verschil te maken. “Het nieuwe Radio Grensland is een station dat men zonder na te denken aan zal zetten, 24 uur per dag is er de muziek die men wil, afgewisseld met het actuele nieuws, met de nadruk op de regio Bree, Kinrooi, Maaseik en Dilsen-Stokkem”, aldus Roland Thijssen die aangeeft dat er ook aandacht zal zijn voor aangrenzende gemeenten, zoals Bocholt, Maasmechelen, Hamont-Achel, Weert, Roermond, Leudal en Echt-Susteren.