Joep Roelofsen uit Weert stopt als DJ bij Qmusic

Qmusic-DJ Joep Roelofsen stopt met radio maken. Vanaf 1 januari gaat hij bij het populaire radiostation aan de slag als muzieksamensteller. Joep maakte bijna 11 jaar geleden zijn debuut op Qmusic.

Nummer één

De uit Weert afkomstige Joep Roelofsen startte zijn radiocarrière bij WeertFM. In 2009 ging hij naar Curaçao. Daar presenteerde hij een jaar lang de ochtendshow bij Paradise FM. Vervolgens kwam hij bij Qmusic terecht. “Op letterlijke alle delen van de dag heb ik gezeten. We zijn nummer een geworden, dat is ook een mooi moment”; Joep kijkt terug op een mooie tijd bij dit station.

Lekker thuis

Op de muziekafdeling kwam onlangs een plekje vrij. Joep was daar al een aantal uren per week werkzaam en zag zijn kans schoon om dit nu uit te breiden. De afgelopen jaren maakte hij voornamelijk in het weekend radio. Thuis heeft Joep twee kinderen rondlopen. “De kids worden ouder, die gaan sporten. En dan is het ook leuk om in de weekenden lekker thuis te zijn”, zo verklaart hij zijn besluit om als DJ te stoppen.

Muziekafdeling

Joep wordt medeverantwoordelijk voor de muziek die je op Qmusic, en haar andere zenders, hoort. Hij gaat dus bepalen welke muziek je gaat horen in het Foute Uur en welke deuntjes Mattie & Marieke en Domien Verschuuren mogen gaan draaien.

Joep is een grote fan van Michael Jackson en Justin Timberlake. Of je, nu hij aan de slag gaat op de muziekredactie, deze twee artiesten ook meer op Qmusic gaat horen vertelt Joep vanaf zijn thuiswerklocatie in deze video.

Bekijk de video: https://youtu.be/XAOL5RJbB7Q