Miljoen kijkers voor Linda Egging

Foto: screen AVRO/TROS / NPO1 - Het Mooiste Meisje van de Klas

(Video) De uit Stramproy afkomstige Linda Egging was maandagavond te zien in het AVRO/TROS-programma ‘Het Mooiste Meisje van de Klas’. Naar het programma keken 1.295.000 mensen, zo meldt stichting Kijkonderzoek.

Presentator Jaap Jongbloed ging in gesprek met Linda en haar familie, vrienden en oud-klasgenoten. Samen blikten ze terug op het leven vol up’s en downs. Het mooie uiterlijk van Linda heeft een belangrijke rol gespeeld in het leven van de Stramproyse. Maar zoals ze zelf zegt: “echte schoonheid zit van binnen”.

Het leven van Linda kende veel mooie momenten. Ze werd in 1991 uitgeroepen tot Miss Limburg en vervolgens ook tot Miss Nederland. Ook richtte ze een eigen bedrijf op dat een groot succes werd. Maar Linda en haar gezin kregen ook te maken met heftige omstandigheden. Linda moest haar bedrijf opgeven om te kunnen verhuizen naar de Verenigde Staten en het leven van Linda kwam aan een zijden draadje te hangen toen ze zwanger was van een tweede kindje. Het gezin verloor kreeg te maken met het verlies van hun tweede kind.

In het programma blikt Jaap Jongbloed terug op het leven van de beeldschone Linda. Een is uitzending van 45 minuten met kippenvelmomenten, maar voor veel Weertenaren herkenbare momenten zoals fragmenten met betrekking tot het Bisschoppelijk College en de Carte Blanche in Weert.

Bekijk de uitzending terug

https://www.npo.nl/het-mooiste-meisje-van-de-klas/08-05-2017/AT_2071367