Officiële start fase 2 La Cour Bleue

(Foto’s) Op 8 mei gaven Wethouder Frans van Eersel en Frans Fonteijn van BAM Wonen het startsein voor de start van de bouw van de 2de fase van La Cour Bleue.

In deze 2de fase van het projecten worden 21 torenappartementen, 16 stadsappartementen en 1 penthouse gerealiseerd. Nog slechts 8 appartementen en het exclusieve penthouse zijn beschikbaar.

La Cour Bleue wordt gebouwd op een plek met historie in hartje Weert, zo vertelde Jan Lemmen stadgids in Weert; ‘Na de marechaussee kwam hier een ander stukje blauw. De belastingdienst opende namelijk hier haar kantoor.’ Vandaar ook de naam La Cour Bleue, dat letterlijk ‘Het blauwe hof’ betekent. De locatie ligt in het centrum van de stad en toekomstig bewoners profiteren daarmee van een ruime aanbod aan winkels en voorzieningen in de directe omgeving. Na de korte, maar duidelijke geschiedenisles gaven enkele aanwezigen samen met wethouder Frans van Eersel het startsein met behulp van confettikanonnen.

Dit nieuwbouwproject is een eigen ontwikkeling van BAM Wonen dat in samenwerking met Saelmans Makelaardij wordt verkocht. Op www.lacourbleue.nl is meer informatie te vinden over het project. Ook verschijnt hier binnenkort meer informatie fase 3 van La Cour Bleue. In deze laatste fase worden 10 stadswoningen gerealiseerd.