(Foto’s) Ron Lemmens van restaurant Flavours in Weert kreeg donderdag een bijzondere verrassing van de Sligro aangeboden, een Oosterscheldekreeft.

Restaurant Flavours zet graag bijzondere gerechten op de kaart en een van zijn vaste leveranciers wilde hen graag helpen met iets wat niet standaard in het assortiment zit. De Sligro heeft wel kreeften, maar de Oosterscheldekreeft is een soort apart.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken, dat door de afwijkende DNA structuur ten opzichte van de overige kreeften uit de wereld, de Oosterscheldekreeft een fijnere en zachtere smaak heeft. Bovendien staat de versheid van de Oosterscheldekreeft garant voor een hoogwaardig kwalitatief product.

Chef-kok Ron was er nog niet helemaal aan uit wat hij ging bereiden met de kreeft van 2,8 kilo. Maar het staat vast dat het een bijzonder gerecht zal worden wat je niet snel terug zal vinden in Weert.