Serviceclub Kiwanis Weert presenteert op zondag 4 en maandag 5 juni 2017 voor de twaalfde keer de PinksterCuliance op de Nieuwe Markt in Weert.

Tijdens de PinksterCuliance zullen wederom verschillende restaurateurs, cateraars en wijnhuizen deelnemen, waaronder Hostellerie Munten, De SooS, Amusant restaurant & lounge, Restaurant Azië, Huyskamer Daatjeshoeve, Wijnhuis Weert, Wijnhuis Beaugrim, Silverlicious catering en kookservice en Golden Tulip Weert. Naast de diversiteit aan horeca is er dit jaar ook veel aandacht besteed aan de muzikale programmering.

Op zondag 4 juni zal Vido speciaal voor de PinksterCuliance een akoestisch optreden geven en sluit coverband Guarantee traditiegetrouw de eerste dag af. Op maandag 5 juni is het de beurt aan Brassta!, R3wind Acoustic, JazzMinded en PRIME.

Tastingcard

Nieuw dit jaar is de ‘Tastingcard’, een kaart waarmee je bij alle 9 deelnemers gerechten en wijnen kunt proeven. De ‘Tastingcard’ kost €27,50, hiervan gaat €10,00 naar het goede doel en is alleen geldig op maandag 5 juni. Koop de ‘Tastingcard’ bij één van de deelnemers, de Kiwanis leden of tijdens het evenement aan de kassa.

Niet alleen met het kopen van bijvoorbeeld een ‘Tastingcard’ of het nuttige van een lekker hapje of drankje draag je bij aan het goede doel van dit jaar. Ook organiseert men een loterij waarbij je kans maakt op fantastische prijzen. Loten zijn voorafgaand en tijdens het evenement te koop voor €2,50 per stuk.

Goed doel 2017

De digitale wereld zorgt ervoor dat onze kinderen overspoeld worden met allerlei verleidingen om te “spelen”. Online gamen, Social Media en ga zo maar door, kinderen groeien op in een wereld waarin veel eten en weinig bewegen te veel centraal staat. Gemiddeld heeft één op de acht kinderen overgewicht. Kiwanis Weert willen samen met o.a. Weert in Beweging, JOGG!, Gaan voor Goud, Stichting Leergeld en Stay Vital initiatieven ontwikkelen om kinderen in beweging te krijgen.

Men richt zich zondermeer ook op kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Samen ontwikkelt men ‘De Weerter Dag van Jeugd in Beweging’ en ‘De Jeugd Sport Pas’. De PinksterCuliance is beide dagen gratis toegankelijk.

Voor meer informatie: www.PinksterCuliance.nl