Veerle Nederlands kampioen turnen

Afgelopen weekend heeft het Nederlands kampioenschap turnen voor de 3de divisie plaatsgevonden. De turnsters van Jan van Weert hebben hier een historische prestatie geleverd.

Nog nooit zijn er zo veel ‘Nederlandse’ medailles gewonnen door Jan van Weert tijdens de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Veerle Dignouts mag zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen in haar klasse. Zij heeft het hoogste podium mogen betreden in de categorie derde divisie senior. “Toen ik zag dat ik eerste stond kon ik het haast niet geloven. Ik had dit niet aan zien komen, onwerkelijk. Dit maak je maar een keer in je leven mee”, aldus Dignouts. Wie ook straalde op hetzelfde podium was Brechtje Vanderfeesten. Zij heeft het zilver omgehangen gekregen die dag.

Bij dit grote succes is het niet gebleven. In de ochtend stond turnster Eefje Creemers ook al op het podium in de categorie pupil 2 N3. Zij werd hier knap derde. Ook Eline Tak, Levi Driessen, Zino Smits van Waesberghen en Annebel Heijmans hadden zich geplaatst voor deze finale. Zij werden 19e, 14e, 33e en 14e.

De dag na de kampioenschappen vonden de toestelfinales plaats. Hierbij strijden de beste 8 turnsters per toestel voor de Nederlandse titel. Ook hier heeft Jan van Weert podiumplaatsen behaald. Levi Driessen (pupil 1 N3) behaalde het zilver op vloer. Het scheelde maar 0,067 punt of ze had op het hoogste podium gestaan, wat een prestatie! Brechtje Vanderfeesten (senior 3e divisie) behaalde twee keer een bronzen medaille namelijk op brug en balk.

Een ongelooflijke prestatie van de turnsters van Jan van Weert. Volgend weekend staat er een volgende finale op de planning van de 2de divisie en de districtsfinale voor de 4e divisie. Ten slotte wordt op 10 juni afgesloten met de finale van de 1e divisie. Of Jan van Weert dit weekend nog kan overtreffen zullen we gaan zien.