Hoge opkomst bij memorialtocht

Foto: aanvang van herdenkingstocht Riet Emans in Stramproy

Afgelopen zaterdag vond de vierde editie plaats van de Graaf van Hornepad Wandeldag. Tijdens deze dag was er een speciale herdenkingswandeling van 15 km voor Riet Emans. De belangstelling voor deze wandeling was groot. Circa 100 wandelaars liepen mee.

Het is eigenlijk ‘gekkenwerk’, het 92 km lange Graaf van Hornepad (GvH) rondom Weert in een keer lopen. De in Weert en omstreken bekende Riet Emans deed het drie keer. De eerste keer, in 2014, zelfs al enige. Daarmee schreef ze een beetje geschiedenis. Op 23 oktober 2016 overleed Emans op 66-jarige leeftijd na een kort ziektebed.

In overleg met echtgenoot Pierre Emans werd Riet tijdens de vierde editie van de Graaf van Hornepad Wandeldag herdacht. Dat gebeurde met een wandeling over een deel van het door haar geliefde pad. De afstand van de Memorialtocht was 15 km. Deelnemers ontvingen aan het einde een blijvende herinnering aan deze bijzondere tocht.