In gesprek tijdens VacatureCafé

Foto: eerdere editie VacatureCafe

Op 9 mei vindt voor de tweede keer dit jaar het VacatureCafé Limburg plaats in Weert. Dit brengt het totale aantal edities van het VacatureCafé in Weert alweer op zeven. Het VacatureCafé Limburg brengt werkgevers en werkzoekenden op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. De locatie is wederom het Golden Tulip Hotel. Het VacatureCafé probeert zo goed mogelijk in te spelen op de vraag in de arbeidsmarkt.

“Tijdens het VacatureCafé in Weert op 9 mei hebben we een organisatie uitgenodigd die kandidaten werft voor een ICT-traject met baangarantie. Werkzoekenden die aan de slag willen in de ICT-branche, maar hiervoor geen diploma of certificering hebben, kunnen via dit bedrijf een traject volgen,” aldus Mathias Brockmann, projectmanager VacatureCafé Limburg.
Verder blijft het reguliere concept: in een paar uur tijd gaan werkgevers met gemotiveerde werkzoekenden in gesprek om te kijken of er een eerste klik is, gehandhaafd. Is deze klik er, dan vervolgt de werkgever de sollicitatieprocedure.

De vorige editie van het VacatureCafé in Weert in februari dit jaar was drukbezocht. Ruim 200 werkzoekenden kwamen af op ruim 160 vacatures. De kracht van het VacatureCafé is het informele en laagdrempelige karakter. “Met een kop koffie in de hand en gesprekken aan statafels”, licht de heer Brockmann toe. Voor werkzoekenden is dit evenement gratis en aanmelden is niet nodig. Zij kunnen tussen 16.00 en 18.00 uur gewoon binnenlopen. Ook kunnen werkzoekenden die middag deelnemen aan een workshop en cv-check. “Zo helpen we ze nog verder op weg in hun zoektocht naar een baan,” vervolgt de heer Brockmann zijn verhaal.

Eerdere edities waren zeer geslaagd. Als gevolg van de 7 VacatureCafés die in 2016 in Limburg zijn georganiseerd, zijn er tientallen vacatures ingevuld bij de deelnemende bedrijven. Van LBO tot HBO, bij kleine en grote organisaties. Met de VacatureCafés die dit jaar op de planning staan voor Limburg, wil het VacatureCafé Limburg nog beter aansluiten op de vraag van werkgevers en werkzoekenden.

Het VacatureCafé Limburg (VCL) is een Not4Profit initiatief van MKB-Limburg en Start Foundation. De VacatureCafés worden op vrijwillige basis gerund door een groep werkzoekenden in samenwerking met de aanwezige werkgevers. Voor meer informatie: www.vacaturecafelimburg.nl.