EditieNL deelt ijsjes uit in Weert

Foto: Screenshot Facebook EditieNL

Een team van het actualiteitenprogramma EditieNL bracht vandaag een bezoek aan Weert. Ze namen een kijkje bij de Philips van Horne en op de bouwplaats van Hornehoof.

Bij de Philips van Horne zaten de leerlingen te zweten in het klaslokaal. Bij de school wat geen tropenrooster van toepassing en dus was het afzien. Volgens de locatiedirecteur was er ook een reden voor. Tegenover EditieNL zegt hij: “We zaten met herexamens. Als je dan andere roosters maakt levert dat te veel onrust op, dus dat doen we gewoon niet. We hebben ook aan gedacht om 8 uur te beginnen, maar dan verwachten we dat veel kinderen te laat zullen komen. Ze zijn niet geprogrammeerd om dan om 8 uur hier te zijn”. Ook de ouders voelden niks voor aangepaste schooltijden. De Philips van Horne is overigens niet de enige school die geen tropenrooster heeft.

Het team ging vervolgens naar de nabij gelegen bouwplaats waar momenteel Hornehoof wordt gerealiseerd. Daar kregen de bouwvakkers raket-ijsjes uitgedeeld uit handen van de presentator. EditieNL deed via Facebook live verslag: http://iwdg.nl/2txvKRf. De meeste bouwvakkers vonden de hitte niet zo’n probleem, maar zo’n ijsje ging er natuurlijk wel in.

De reportage is vanavond terug te zien om 18.17 uur op RTL4 en nadien via EditieNL.nl en de app van RTLXL.