Natuurbrand na blikseminslag

Ospel – (Foto’s) De hulpdiensten zijn donderdagavond omstreeks 18.35 uur massaal gealarmeerd voor een grote natuurbrand bij Nationaal Park De Groote Peel bij Ospel / Asten.

Het betrof een heidebrand midden in het lastig bereikbaar natuurpark. De brand is zeer waarschijnlijk ontstaan door blikseminslag, zo meldt de brandweer. Vanwege de droogte is de natuur extra kwetsbaar, zo bleek ook nu weer. Enkele hectare heide gingen in vlammen op. Ter plaatse werd gesproken over 2 a 3 brandhaarden.

De brandweer rukte met veel materieel uit en ze kregen ondersteuning vanuit de lucht. Zo vloog een politiehelikopter boven het gebied om de hulpdiensten naar de locatie te dirigeren. Tevens kon men de ernst van de situatie van bovenuit goed inschatten. Maar er kwam ook regen omlaag. De neerslag was van korte duur, maar het hielp wel bij het doven van de brand.

Omstreeks 19.45 uur werd het sein brandmeester gegeven waarna de brandweer terugkeerde naar de kazernes.