Ernstig ongeval op de Ringbaan-Oost

112 Weert 32 reacties 2 min. leestijd

(Update 09.57u) (Foto’s/video) Een voetganger is vrijdagmiddag rond 17.30 uur ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de kruising van de Ringbaan-Oost met de Roermondseweg.

Een traumahelikopter is ingeroepen voor medische ondersteuning voor hulpverlening van het slachtoffer. De voetganger uit Weert is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De toedracht van het verkeersongeval is nog niet onbekend.

Verkeerslichten

Ten tijde van het ongeval waren de verkeerslichten weer actief. Deze waren twee dagen buiten bedrijf geweest. De verkeersregelaars waren ook nog aanwezig. Nader onderzoek moet uitwijzen wat er precies mis is gegaan.

Hulpverlening

De hulpverleners waren massaal aanwezig, waaronder ook brandweerlieden en voorbijgangers. Medewerkers van de Sligro kwamen water brengen voor de hulpverleners die er alles aan deden om het leven van de man te redden. Het slachtoffer is vervolgens per traumahelikopter naar het ziekenhuis van Nijmegen gebracht.

Getuigen

De kruising is voorlopig afgezet in verband met het technische onderzoek van het team VerkeersOngevallenAnalyse (VOA). Daarnaast worden getuigen die meer informatie hebben over de aanrijding vanmiddag in Weert vriendelijk verzocht zich te melden bij de politie via 0900 – 88 44.

Update zaterdag 09.10u

Getuigen meldden dat de lichten van de verkeerslichten actief waren. Ze stonden echter allemaal op rood omdat een monteur op dat moment bezig was met de reparatie van de verkeersregelinstallatie. Vandaar dat ook de verkeersregelaars nog op het kruispunt stonden. Nader onderzoek moet uitwijzen wat er precies mis is gegaan.

Update zaterdag 09.57u

De 75-jarige voetganger uit Weert die vrijdagmiddag bij een aanrijding met een auto op de kruising van de Ringbaan-Oost met de Roermondseweg ernstig gewond raakte is in het ziekenhuis komen te overlijden. De politie is nog bezig met het onderzoek naar de toedracht van de aanrijding die vrijdagmiddag rond 17.30 uur plaatsvond.

Video via Youtube

https://youtu.be/ox6fdoDyLts

[nggallery id=’5155′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
32 reacties