Gratis naar film ‘Before the flood’

1 reactie

In Theater de Huiskamer draait op woensdag 14 juni om 19.30 uur gratis de klimaatfilm ‘Before the Flood’. Deze spraakmakende documentaire volgt acteur Leonardo DiCaprio in zijn rol als ‘vredesambassadeur’ van de Verenigde Naties.

Om mensen te laten zien hoe ernstig de gevolgen van een veranderend klimaat zijn, ging DiCaprio op zoek naar de veranderingen die nú al aan de gang zijn. “De tijd om hierover te steggelen is voorbij, we hebben bijna geen tijd meer”, aldus de Amerikaanse acteur over de boodschap van de film ‘Before the Flood’. De film volgt DiCaprio bij zijn reizen naar vijf continenten en het Noordpoolgebied, waarbij hij spreekt met wetenschappers, wereldleiders, activisten en lokale bewoners om een beter beeld te krijgen van de klimaatproblematiek en te zoeken naar concrete oplossingen. De film begint voor Limburgers dicht bij huis, met een scene over het schilderij ‘Tuin de Lusten’ van Jeroen Bosch. De drie panelen van het werk: ‘het paradijs, de zondeval en de hel’ dienen in de film als metafoor voor de richting waarheen de aarde zich begeeft.

Unieke samenwerking

‘Before the Flood’ was tot 6 november 2016 gratis te bekijken via internet. Dankzij een unieke samenwerking tussen National Geographic en de gemeente Weert wordt de film nu ook éénmalig in theater de Huiskamer getoond. Wethouder Geert Gabriels: “Het veranderende klimaat vraagt om actie. Wereldwijd, maar ook regionaal en in Weert. De maatregelen die nodig zijn, zijn fors. De urgentie is hoog. ‘Before the Flood’ maakt dat op een toegankelijke manier duidelijk. Daarom willen wij als gemeente deze film graag aan een breed publiek tonen. Dankzij de samenwerking met National Geographic is dat nu mogelijk.” De film wordt over een paar maanden ook in de gemeente Leudal getoond en mogelijk ook in andere Midden-Limburgse gemeenten.

Gratis toegankelijk

De filmvertoning is gratis toegankelijk. Je kunt je hiervoor per email aanmelden via [email protected]. De film begint om 19.30 uur met een inleiding door de wethouder. Vanaf 19.00 uur is de zaal geopend en krijg je en kop koffie of thee aangeboden door de gemeente Weert. Na de film kun je napraten in het theatercafé.

Video met trailer

https://youtu.be/D9xFFyUOpXo

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie