Triathlon voor sporter en toeschouwer

Plaats een reactie

Het weekend van 9, 10 en 11 juni is het weer zo ver: Rabobank Stadstriathlon Weert. De Rabobank Stadstriathlon Weert staat al jaren op de nationale en internationale wedstrijdkalender. Maar, de ambitie van Stichting Stadstriathlon Weert is groter. Doorgroeien als evenement op sportief vlak is een must maar ook als lokaal evenement voor inwoners, omwonenden en ondernemers. Een uniek evenement vol sport, maar ook vol spektakel.

Vrijdag 9 juni staan basisschoolleerlingen en leerlingen van het voortgezet onderwijs aan de start. Zij staan in het middelpunt vandaag. Na een traject van clinics op school kunnen ze op vrijdag 9 juni laten zien wat ze geleerd hebben. De dag wordt afgesloten met de spannende bedrijvencompetitie waar bedrijven in estafettevorm een mini triathlon afleggen. Ook de gemeente Weert zal meedoen met wethouder Geert Gabriëls en burgemeester Jos Heijmans.

Zaterdag 10 juni – Onderschat de recreant niet! Het is niet niks wat deze atleten presteren. Verschillende afstanden komen aan bod en zorgen voor veel spektakel. Denk hierbij aan een Ouder-Kind wedstrijd, een sprint en verschillende NTB Divisie wedstrijden in de afstand Olympic Distance & Sprint. Naast deze triathlon wedstrijden strijdt er nog een hele andere groep voor roem! Er vindt namelijk een Duckrace plaats op de Zuid-Willemsvaart. Daarnaast zal de Weerter live band De Bènt in het begin van de avond zorgen voor de muzikale omlijsting.

Op zondag 11 juni begint de dag met het FORTE jeugd- en juniorencircuit. Gevolgd door Agegroupers die zich kunnen kwalificeren voor de Grand Final die in september in Rotterdam plaatsvindt! Vervolgens is het tijd voor de ETU European Cup. De resultaten van deze wedstrijd tellen mee voor de ETU Europese competitie. De ETU wedstrijden van zondag worden live uitgezonden door een livestream mogelijk gemaakt door New Media Corporation. De livestream wordt uitgezonden via een reeks van mediakanalen, waaronder de website van de stadstriathlon: www.stadstriathlonweert.nl.

Al met al een druk programma vol triathlon die feestelijk aangekleed wordt op het Bassin, speciaal ingericht als Horecaplein, waar gezorgd wordt voor muziek en een hapje & drankje.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie