Openlucht concert The Classics

Het is dit jaar 50 jaar geleden dat in het Limburgse Stramproy de popgroep The Classics werd opgericht. De band scoorde talloze hits in binnen- én buitenland en hun typische sound kreeg het predicaat “vlaaiensound” mee. Daar waar in Volendam bands als The Cats de titel palingsound kregen toebedeeld, waren het The Classics met hun platenbaas Johnny Hoes die het vlaaiensound stempel kregen.

De zanger vanaf de allereerste oprichting, Harry Broens, is 50 jaar na dato nog bijna wekelijks met zijn band Classics Revival te vinden op podia door het hele land. “Het is bijna niet te geloven maar tegenwoordig spelen we meer Classics nummers dan dat wij ooit gedaan hebben. Van albumnummers tot de B-kanten van de hitsingles”, aldus Broens.

Op zaterdag 15 juli zal op het Kerkplein in het centrum van Stramproy ter gelegenheid van het feit dat het precies 50 jaar geleden is dat de band werd opgericht een gratis open air concert worden georganiseerd vanaf 20.30 uur. Naast de Classics Revival Band zullen ook oud-leden van The Classics hun medewerking verlenen aan dit optreden. Het evenement zal tot 01.00 uur duren.

Er zal tijdens het open air concert worden opgetreden in de verschillende samenstellingen door de loop der jaren heen. En daarbij komen natuurlijk de hits als “My Lady of Spain”, “Gimme That Horse”, “Yellow Sun of Equador”, “My Russian Lady”, “Papa Peppone”, “Wings of an Eagle” ook aan bod. Daarnaast zal er een muziekbeeld over de afgelopen 50 jaar worden geboden door de optredende artiesten.

“Van Rooj Voor Rooj” is het motto van deze avond. Vanwege de betrokkenheid van het dorp Stramproy – in de volksmond Rooj genoemd- bij de band The Classics werken veel inwoners van het Midden-Limburgse dorp mee aan de organisatie van het event. Speciaal ter gelegenheid van dit jubileumjaar zal er een CD uitkomen met daarop naast de bestaande hits ook een aantal nieuwe nummers van de Classics Revival Band.