Jan Caristocht bijzonder geslaagd

Plaats een reactie

Onder luid bel-gerinkel door de voorzitter van het Toon Hermans Huis Weert e.o., mevrouw Loekie van Maaren-van Balen, ging zaterdag de Jan Caristocht 2017 van start.

Maar liefst 21 wandelaars en meer dan 38 fietsers deden mee. Een groot deel hiervan zijn de Toons Toppers die de Jan Caristocht gebruiken als tussenmijlpaal op weg naar de beklimming van de Mont Ventoux op 31 augustus en 1 september. Daarnaast een flink aantal meefietsers en -wandelaars, die hiermee het huis een extra financieel steuntje gaven.

Ook reden er diverse wielrenners van TWC Nederweert mee die de groep tijdens de tocht voorgingen en begeleidden. Een groep bestaande uit jong en oud, de jongste was 14 jaar en de oudste 82! Allen legden op de fiets 105 kilometer af. De fietsers werden voor de lunch gastvrij ontvangen in het Toon Hermans Huis Roermond waar een ontmoeting was met de jeugdige fietsers van het Toon Hermans Huis Venlo.

De wandelaars liepen 22 kilometer door de prachtige omgeving van het Weerterbos met een lunch bij Theaterboerderij Boeket van Jos Levels in Nederweert. De tocht verliep onder prima weersomstandigheden, hoewel de fietsers bijna voortdurend te maken hadden met een “stijve bries”. Het is een prestatie van formaat dat alle deelnemers, wandelaars en fietsers, in de middag feestelijk konden worden ingehaald bij het Toon Hermans Huis!

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie