Opnieuw topprestaties tijdens Jan Caristocht 2024

Algemeen Reageer 3 min. leestijd

Als voorbereiding op de beklimming van de Mont Ventoux op 5 en 6 september a.s. organiseerde het Toon Hermans Huis Weert zaterdag 15 juni voor de tiende keer een sponsor wandel- en fietstocht onder de naam Jan Caristocht.

Onder grote belangstelling werden de 40 wandelaars en 37 fietsers bij het Toon Hermans Huis in de opgebroken Graaf Jacobstraat in Weert uitgeluid door voorzitter Gio de Monte. Onder de deelnemers niet alleen de Toons Toppers 2024, maar ook een groot aantal enthousiaste en betrokken wandelaars en fietsers die met hun deelname de Toppers en het Toon Hermans Huis Weert steunen.

Alvorens het startsein werd gegeven maakte voorzitter Gio de Monte bekend dat dankzij een donatie van de nabestaanden van de in februari 2024 overleden wandeltrainster en vrijwilligster Marleen Bouten een mooie racefiets voor de Toons Toppers beschikbaar kon worden gesteld, naast een donatie aan het Toon Hermans Huis.

Fietsers en wandelaars

De fietsers werden zaterdag tijdens hun tocht begeleid door enkele ervaren leden van de TWC Nederweert, die de 107 kilometer lange tocht ook hadden uitgezet. De fietsers werden na 67 kilometer gastvrij ontvangen op een mooie pauzeplaats in Nunhem. Het laatste gedeelte van de fietstocht werden de fietsers begeleid door enkele motards o.l.v. Joost Sauvé. De wandelaars liepen vanuit het huis 20 kilometer door de mooie natuur van de IJzeren Man en de Laurabossen. Zij genoten van een heerlijke lunch bij het prachtig gelegen Natuurkampeerterrein Wega in Weert.

Toons Toppers 2024

Ook dit jaar is er weer een grote enthousiaste groep van maar liefst 15 fietsers en 23 wandelaars die onder de naam Toons Toppers 2024 op 5 en 6 september de beruchte Mont Ventoux gaan beklimmen. Alle deelnemers ondersteunen door hun deelname onderzoek naar kanker en voor een deel ook de activiteiten van het Toon Hermans Huis Weert e.o..

Jan Caristocht

De trainings- en sponsortocht is sinds 2014 vernoemd naar de mede-initiatiefnemer en grote stimulator Jan Caris uit Ospel, die, hoewel toen al zwaar ziek, in 2014 de Mont Ventoux zowel te voet als per fiets bedwong.

Steun

Wil je de Toons Toppers 2024 steunen en geld inzamelen voor kankeronderzoek? Dat kan via https://www.grootverzettegenkanker.nl/toonstoppersweert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie