Prijzen tijdens NK turnen

(Foto’s) In het weekend van 10 en 11 juni hebben in Duiven de Nederlandse kampioenschappen turnen voor de eerste divisie plaatsgevonden.

In de ochtend mocht de onderbouw starten. De twee instappers Lotte Hermans en Anouck Kemkens hebben een goede allround wedstrijd geturnd en werden 17e en 9e. Zij mochten beiden op zondag terugkomen voor de toestelfinales waarvoor zij zich hadden geplaatst tijdens de halve finale. Zij hebben prachtig turnen laten zien en dat werd beloond met een paar nationale medailles. Op vloer werd Lotte 2e en Anouck 3e. Anouck pakte vervolgens nóg een prijs op de sprong, zij werd hier 2e. Een unieke prestatie op een jonge leeftijd. Dat belooft nog wat voor de toekomst!

Ook de senioren 1e divisie mochten dit weekend turnen. Sanne Teunissen, Karlijn Schlatmann en Nadieh van Pol hadden zich alle drie geplaatst voor het Nederlands kampioenschap. Deze plaatsing is al een knappe prestatie an sich. Ondanks wat foutjes hebben zij een goede wedstrijd geturnd. Nadieh werd 12e, Karlijn 15e en Sanne 24e. Nadieh mocht de dag erna nog uitkomen tijdens de toestelfinale sprong. Zij werd hier 4e.

Voor nu zit het landelijke wedstrijdseizoen erop voor de turnsters van Jan van Weert. Op 2 juli a.s. zijn alle turnsters, recreatie en selectie, te zien tijdens de jaarlijkse Clubkampioenschappen in Sporthal Boshoven. Van 8:30 tot 13:00 zullen de recreanten hun kunsten laten zien en vanaf 13:00 de selectie. Iedereen is van harte welkom!

[nggallery id=’5201′]