Nieuwbouw brandweer Stramproy

Huidige brandweerkazerne Stramproy

De brandweer van Stramproy krijgt een nieuwe kazerne. Althans, het lijkt enkel nog een formaliteit te zijn.

Het pand aan de Bergerothweg 34 is onlangs een de Veiligheidsregio Limburg-Noord (VRLN) verkocht voor een symbolisch bedrag van 1 euro. De gemeente Weert was eigenaar van de sterk verouderde kazernepost in Stramproy. Deze post dateert van 1978 en had een boekwaarde van € 0,00.

Met de VRLN is afgesproken dat zij het perceel koopt inclusief schone grond verklaring. De VRLN is vervolgens als eigenaar zelf verantwoordelijk voor sloop van de huidige kazernepost en de realisatie van nieuwbouw op het huidige perceel. De sanering van het perceel kost circa € 41.000 en wordt deze maand uitgevoerd en zijn nog voor rekening van de gemeente Weert.

Door te kiezen voor verkoop van het perceel en realisatie van nieuwbouw voor eigen rekening en risico van de VRLN, voorkomt de gemeente dat zij als eigenaar van de huidige kazerne een investering moet plegen in aanpassingen om het gebouw te laten voldoen aan de huidige eisen. Op basis van eerdere berekeningen door de VRLN zou dit een investering betreffen van € 150.000,00. Deze kosten komen dus te vervallen voor de gemeente Weert.

De investeringskosten voor de nieuwe kazerne zijn begroot op € 420.000,00 en zijn voor rekening van de Veiligheidsregio Limburg-Noord.