Puinzooi A2 na aanrijding zwijnen

112 Opmerkelijk 3 reacties 1 min. leestijd

Update 13.23u – (Foto’s) De hulpdiensten zijn afgelopen nacht gealarmeerd voor een verkeersongeval op de snelweg A2 bij Weert.

In de rijrichting van Maastricht naar Eindhoven was een auto in botsing gekomen met meerdere wilde zwijnen die over de snelweg liepen. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de toerit bij Kelpen-Oler. De botsing zorgde voor een ravage op de snelweg. Door de klap lagen de zwijnen in tientallen stukken verspreid over het wegdek. De inzittende van de auto kwam met de schrik vrij. De auto raakte flink beschadigd en is afgesleept door een berger.

De ravage was zo groot dat er één rijstrook moest worden afgesloten. Een veegwagen en een poetsploeg werden opgeroepen om de snelweg te reinigen. Hoe de zwijnen op de snelweg terecht zijn gekomen is vooralsnog een raadsel. Omdat naast de snelweg een afrastering staat vermoed men dat de dieren gebruik hebben gemaakt van de toerit vanaf de N280 / Kelperbrug.

Update:
De werklieden en Rijkswaterstaat zijn tot maandagochtend 4.00 uur bezig geweest om de dieren te bergen. In totaal hebben 4 wilde zwijnen het leven gelaten.

[nggallery id=’5250′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
3 reacties