Geldautomaat komt terug in Ell

Plaats een reactie

Ell – Inmiddels is duidelijk dat er op een nog nader te bepalen locatie in Ell een Rabobank geldautomaat terugkeert. Na de plofkraak in april van dit jaar bleef het ongewis waar de pinautomaat terug zou komen.

Marja Blankman, directeur Particulieren van de Rabobank Weerterland en Cranendonck geeft aan dat het voor de bank al enige tijd duidelijk was dat er een pinautomaat terugkomt in Ell. “Afspraken tussen banken bepalen dat er binnen een bepaalde straal pinmogelijkheden moeten zijn. Die verantwoordelijkheid nemen we dus gewoon. Daarnaast realiseren we ons dat een pinautomaat belangrijk is voor de leefbaarheid in Ell en omstreken. En ook daar hebben we als coöperatieve bank zorg voor.”

“Echter, in een tijd waarin het aantal plofkraken en de dreiging daartoe serieus toeneemt, nemen we vooral ook risico’s en veiligheid in acht. In de afgelopen periode hebben we diverse mogelijkheden voor Ell onderzocht en in overweging genomen. We zijn in gesprek gegaan met de Gemeente Leudal, De Dorpsraad Ell, vertegenwoordigers van BMV Ellenhof en ondernemers uit het dorp om oplossingen te vinden.” aldus Marja Blankman.

Het ziet ernaar uit dat op korte termijn een definitieve locatie wordt aangewezen. De Rabobank zoekt nu vooral samenwerking op met de Gemeente Leudal om op adequate wijze plaatsing van een geldautomaat te realiseren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie