Geldautomaat Limburglaan gaat weg

Vanaf zaterdag 1 juli wordt de geldautomaat aan de Limburglaan in verband met een verhoogd veiligheidsrisico buiten gebruik gesteld. De automaat verdwijnt daarmee voorgoed op deze locatie. Geld pinnen bij een Rabobank geldautomaat kan nog steeds in de buurt. Aan het Kasteelplein of aan het Oranjeplein in Weert.

Veiligheidsmaatregelen

Actuele gebeurtenissen vragen om de reeds eerder genomen veiligheidsmaatregelen nader aan te scherpen. De bank wordt in toenemende mate geconfronteerd met plofkraken op geldautomaten. Onlangs werd de automaat in Ell en zeer recent de geldautomaat in Boshoven getroffen door een plofkraak. De zware explosieven die worden gebruikt leiden tot grote risico’s en richten aanzienlijke schade aan.

Vooral om de veiligheid van omwonenden te respecteren, nemen we extra maatregelen die criminelen ontmoedigen en mogelijke schade beperken. Diverse geldautomaten in de regio zijn inmiddels geheel of tijdens nachtelijke uren zijn gesloten. Ook wordt zichtbare en onzichtbare beveiliging en bewaking verhoogd ingezet.

Daarnaast worden onze (geld)automaten grondig onderzocht op basis van veiligheidsaspecten en risico’s. Afhankelijk van de situatie worden passende maatregelen genomen. Waarbij zo veel als mogelijk rekening wordt gehouden met de impact voor pinnende klanten. De bank streeft ernaar de beschikbaarheid van geld zoveel mogelijk te handhaven. Uiteraard afgezet tegen de impact van een plofkraak op de omgeving.

Meer informatie: www.Rabobank.nl/weert – item: vestigingen en openingstijden