Eredivisielicentie VC Weert

Archieffoto VC Weert - Dames 1

Het damesvolleybalteam van PrismaWorx VC Weert speelt het seizoen 2017-2018, na twee jaar afwezigheid, weer op ’s lands allerhoogste niveau. De Nederlandse Volleybal Bond (NEVOBO) gaf donderdag aan Stichting Weerter Topvolleybal groen licht en de bijbehorende licentie om te mogen uitkomen in de landelijke Eredivisie.

Blijdschap

Het bestuur van Stichting Weerter Topvolleybal (SWT) heeft de afgelopen weken hard gewerkt om aan alle licentievoorwaarden te voldoen. Nu de goedkeuring van de NEVOBO binnen is, kan het damesvolleybalteam onder leiding van coach Fred Hermans zich optimaal voorbereiden op de aanstaande competitie in de landelijke Eredivisie. Voorzitter Roy Stroek van SWT is blij dat de licentie voor komend seizoen binnen is. “Na twee jaar op een lager niveau, speelt PrismaWorx VC Weert eindelijk weer op het allerhoogste niveau. Hier hebben we met z’n allen naartoe gewerkt. De licentie is eindelijk binnen en dat is niet alleen goed voor de club, maar ook voor Weert en iedereen die topvolleybal een warm hart toedraagt.”

Licentievoorwaarden Eredivisieplan 2016+

Sinds anderhalf jaar zijn de Eredivisieorganisaties en de NEVOBO gezamenlijk aan de slag om uitvoering te geven aan het Eredivisieplan 2016+. In het afgelopen jaar heeft dit geleid tot een nieuwe opzet van de licentievoorwaarden, waarin meer aandacht is voor de beleidsmatige, sportieve en financiële ambities en continuïteit van de verenigingen. Het licentiesysteem draagt bij aan een hoger niveau van de Eredivisie, onder meer in prestaties, in aandacht en uitstraling en in commerciële aantrekkingskracht. De licentieaanvragen zijn beoordeeld door een onafhankelijk expertpanel. In tegenstelling tot de clubs die zich handhaafden in de Eredivisie, was de licentieaanvraag van de kampioen uit de Topdivisie van afgelopen jaar, PrismaWorx VC Weert, nog in behandeling.

Selectie 2017-2018 compleet

De selectie van PrismaWorx VC Weert voor het seizoen 2017-2018 is reeds compleet. Na het vertrek van een aantal speelsters aan het eind van afgelopen seizoen, wist SWT zes nieuwe, ervaren speelsters vast te leggen. Coach Fred Hermans heeft de nieuwe competie de beschikking over een selectie bestaande uit maar liefst twaalf dames. Veel van de speelsters hebben al de nodige Eredivisie ervaring. Dit team is, samen met de staf en bestuur, uiterst gemotiveerd om komend seizoen met goed en attractief spel de play-offs te halen en mee te strijden om de landstitel.

De competitie start op zaterdag 7 oktober 2017. Dat ontvangt PrismaWorx VC Weert het damesteam van Sliedrecht Sport. Aanvang is 19.00 uur en alle thuiswedstrijden worden gespeeld in Sporthal Aan de Bron aan de Maaslandlaan in Weert.