Weert aan de slag met JOGG

(Foto’s) Met de kick-off op sportpark St. Theunis startte vrijdag de gemeente Weert met de JOGG-aanpak. In samenwerking met JOGG-regisseur Thomas Witjes, de scholen en maatschappelijke organisaties wil de gemeente serieus werk gaan maken om het overgewicht van veel jongeren aan te pakken.

JOGG is een landelijke beweging waarbij partners zich inzetten om gezond eten en bewegen voor jongeren van 0 t/m 18 jaar gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Met veel partijen in de wijk wordt samengewerkt zodat er meer aandacht is voor voeding, sport en beweging. Daarnaast helpt Jongeren Op Gezond Gewicht met het creëren van een gezonde omgeving op plekken waar kinderen en jongeren veel komen zoals school, sport en werk.

De kick-off vond plaats tijdens opening Lekker Fit Week voor de basisschool-leerlingen van Weert. Daarnaast was er ook aandacht voor het drinken van water. Gemiddeld consumeren kinderen in Nederland ruim 6 kilo suiker per jaar door zoete dranken tijdens schooltijd. Water drinken in plaats van zoete dranken kan enorm bijdragen aan gezond gewicht onder leerlingen. Men wil dat het drinken van water aantrekkelijker wordt gemaakt bij o.a. scholen, de kinderopvang, de sportvereniging en thuis.

[nggallery id=’5218′]