Weert wint bid EK Triathlon 2019

Algemeen Sport Uitgelicht Weert 33 reacties 2 min. leestijd

De Europese kampioenschappen Triathlon 2019 worden in het Limburgse Weert gehouden. Dat heeft Renato Bertrandi, voorzitter van de Europese Triathlon Union (ETU), vanmorgen bekendgemaakt na afloop van het ETU-congres in het Oostenrijkse Kitzbühel. Weert krijgt de voorkeur boven de kandidaat Kazan uit Rusland.

Groots evenement

Burgemeester Jos Heijmans van Weert en sportgedeputeerde Ger Koopmans zijn zeer tevreden met de toewijzing: “Met het binnenhalen van het EK Triathlon 2019 halen we een groots evenement naar Weert. Dit is niet alleen goed voor Weert, maar voor heel Limburg, Nederland én goed voor de triathlonsport,” verklaarden de beide Limburgse bestuurders.

Ervaring

“Hier hebben we lang en keihard voor gewerkt. Geweldig dat we in onze opzet zijn geslaagd. De triathlonsport is één van de belangrijkste speerpuntsporten van het provinciale sportbeleid. Weert heeft door zijn ervaringen met de Stadstriathlon alle kwaliteiten om er in 2019 een groots en onvergetelijk EK van te maken. Het gaat ongetwijfeld een geweldig triathlonfeest worden,” luidde de enthousiaste reactie van Wilfried Weekers die als voorzitter Stichting Stadstriathlon Weert de bidprocedure begeleidde.

Jeugd

“Ook de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is trots op de toekenning van het EK 2019 aan Nederland. Het is een schitterende promotie voor de triathlonsport,” aldus Wim van Ooijen, voorzitter van de NTB. “De organisatie van dit grote evenement draagt ook bij aan de invulling van onze en de Limburgse plannen om meer jeugd aan het bewegen te krijgen.”

Weert: centrum

De Europese kampioenschappen Triathlon 2019 worden van 5 tot en met 9 juni gehouden. Het EK 2019 wordt ingeluid met een openingsceremonie, een ETU-congres en diverse activiteiten op breedtesportgebied. Start-, finish- of breedtesportlocaties vinden allemaal in Weert plaats.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
33 reacties