(Foto’s) Nu al bijna tien jaar werken maakbedrijven en basisscholen in de regio samen met als doelstelling leerlingen, docenten en ouders in aanraking te laten komen met techniek. Deze samenwerking neemt vele vormen aan: Bedrijfsbezoeken, gastlessen maar bijvoorbeeld ook ontwerpopdrachten. Inmiddels werken er in de hele Keyport regio ruim 30 scholen en bedrijven samen.

Een voorbeeld van een erg mooie samenwerking is dit jaar die tussen IKC Laar en het bedrijf Rijvers. De leerlingen van groep 8 hebben intensief kennis gemaakt met het bedrijf, de producten en het productieproces en ze hebben zelf ook producten ontworpen. Eén van de ontwerpen is ook daadwerkelijk gemaakt. Dit was het ontwerp voor een kast van Sam, Emmy en Iris. Zij zijn ook daadwerkelijk betrokken geweest bij de verschillende stappen in het productieproces.

Donderdag werd de kast onthuld door de ontwerpsters in het bijzijn van andere leerlingen. Naast dat de kast gebruikt kan worden voor het opbergen van spullen en het tonen van gewonnen prijzen, kunnen er ook aantekeningen op gemaakt worden. Bekijk een sfeerimpressie.

2 REACTIES

  1. Jammer dat de traditionele naam van de school vervangen is door een naam die niemand iets zegt en waarvan niemand weet wat het betekent. Heel jammer!

  2. Mee eens, maar het is blijkbaar in, basisschool Leuken heet tegenwoordig ook IKC Leuken.

    Na ff googelen IKC betekent integraal kindcentrum.

    Dus vanaf nu gaan kinderen niet meer naar school maar naar het integraal kindcentrum. TJEH 🙂 ??????

Comments are closed.