Bijna 100 fietsers op de bon

(Foto’s) De Politie Weert en gemeente Weert zijn sinds 21 juni extra gaan handhaven op fietsen in de binnenstad van Weert. Op de winkelpromenades binnen de singels is het niet toegestaan om op bepaalde tijdstippen te fietsen. Na klachten van ondernemers en omwonenden van met name de Stationsstraat, was het tijd dat fietsers werden bekeurd.

De extra controles waren vooraf aangekondigd via diverse media, waaronder ook de websites van de politie en gemeente Weert. Desondanks waren er nog altijd tientallen fietsers die de verbodsborden negeerden. Het resultaat is dat men al 97 bekeuringen heeft uitgeschreven voor het fietsen in de binnenstad.

Fietsen in de stad, veel inwoners zowel de jongeren als de ouderen weten dat het niet mag, maar doen het toch. Vaak wordt een oogje dichtgeknepen, maar na diverse klachten van ondernemers en omwonenden kondigen de politie en gemeente nu aan dat er gehandhaafd gaat worden. Dat wil zeggen dat fietsers die over de Stationsstraat rijden, of verder door richting Langstraat geen waarschuwing meer krijgen maar een bekeuring.

Voetgangersgebied

‘Ik merk dat mensen goed weten dat ze in de stad niet mogen fietsen. Als ze een agent in uniform zien stappen ze snel af’, aldus wijkagent Thijs Loven. ‘Naast dat het gevaarlijk kan zijn levert het overlast op voor wandelend publiek, omwonenden en ondernemers, en na klachten gaan we nu meer handhaven’. De klachten gaan met name over het begin van de Stationsstraat bij het station tot en met het zebrapad aan het begin van de Langstraat. ‘Veel mensen weten het niet, maar dit gehele stuk is een voetgangersgebied. Ook daar mag niet gefietst worden’, aldus de wijkagent.

Controles gaan door

Via Twitter waarschuwt de politie Limburg nogmaals dat fietsen in voetgangersgebied niet is toegestaan. Hier zal voorlopig nog op worden gecontroleerd door de politie en gemeente Weert.