Nederweert – (Foto’s) Voor de tweede keer vandaag mocht de brandweer in actie komen voor een kat in nood.

Omstreeks 15.00 uur werden de brandweerlieden gealarmeerd omdat er aan de Dokter van de Wouwstraat (nabij basisschool De Klimop) een poes in de boom zat en deze niet meer omlaag durfde te komen. De poes zat op ongeveer 8 meter hoogte en dus kwam de brandweer met een ladderwagen ter plaatse om de poes naar beneden te halen.

De poes wantrouwde de hulpverleners en klom verder de boom is. Hierdoor mislukte de eerste reddingspoging. Plan B slaagde wel. Een van de brandweerlieden bleef in de boom zitten en de eigenaresse van de poes ging met de ladderwagen mee omhoog waarna de poes in veiligheid kon worden gebracht.

13 REACTIES

  1. Laat hem maar,”die komt alleen klaar bij de gedachte dat ie een steel bij een paard in de reet mag steken.

  2. Aangezien je jezelf ‘wieërter menneke’ noemt, ga ik ervan uit dat je in Weert woont. Dit is in Nederweert. Andere gemeente.

  3. Maak het wat uit dan kost het de gemeenschap uit Nederweert geld, alhoewel ik dat betweifel omdat de gemeente daar niet het geld van de belastingbetaler uit geeft aan snoepreisjes en onzinnige projecten zoals jullie dat doen, ja jij ook want jullie in de raad keuren het immers allemaal goed. Hopelijk volgend jaar een raad zonder hielenlikkers en ja knikkers. (let wel dit is geen persoonlijke opmerking maar eentje die de hele raad van weert zich mag aantrekken)

  4. Heb je zijn andere berichten dan ook gelezen? Hij vind dat die beesten maar opgeruimd moeten worden omdat ze ons steeds meer geld kosten.
    Prima, maar dan moeten die regels aangescherpt worden voor mens en dier. En de rest mag men dan zelf invullen wat ik hiermee bedoel. …

  5. Een kat komt altijd zelf uit de boom, als ze honger of kou krijgt…dit moet de professionele brandweer moeten weten…

  6. Dat klopt Slumme henderik.

    Ik heb mijn poes ook eens op de kast gehad zitten, en ze is er toch zelf afgekomen ! 😉

Comments are closed.