(Foto’s) De hulpdiensten zijn maandag omstreeks 12.05 uur gealarmeerd voor een dier in nood aan de Begijnenhofstraat in Weert.

Buurtbewoners hoorden al enige tijd gemiauw en maakten zich zorgen. Men ging poolshoogte nemen en ze zagen een kat vast zitten in een kantelraam. Omdat de bewoners niet aanwezig waren besloot men om de brandweer en dierenambulance te waarschuwen.

Samen met een behulpzame buurtbewoner wist men de kat uit zijn benarde positie te bevrijden. De kat was lichtgewond geraakt aan zijn achterpoot en is voor behandeling meegenomen door de dierenambulance.

17 REACTIES

 1. Germ dat zijn vervelende ramen voor katten.Er is een beveiligingssysteem voor verkrijgbaar.Zou je even moeten googlen.

 2. Goedkoper en effectieve is die kat opruimen, het volgende item gaat ook weer over zo een beest en kost de gemeenschap ook weer meer dan een paar honderd eurootjes. En maar klagen dat alles te duur word nou dit en zo zijn er nog een heleboel dingen op te noemen die op jaarbasis handen vol geld kosten en waar de BELASTINGBETALENDE weerternaar geen klote aan heeft. En de kat uit het volgende item was heus vanzelf wel uit die boom gekomen.

 3. Ik zal mijn adres even geven. Mag je mij in mijn gezicht zeggen dat je katten moet opruimen, dan heeft de politie ook een reden om jouw te gaan zoeken idioot.

 4. Menneke heeft gelijk . Uiteindelijk komt die kat zelf echt wel uit dat raam of boom. Het is onzin dat hier de brandweer voor
  Moet komen. Kosten hiervan per direct verhalen op de eigenaar.

 5. Verdiep je eerst in het feit waar de brandweer/hulpdiensten voor staan…Het gaat hier even niet om wie nu wel dan niet gelijk heeft.

 6. Dat zelfde plaatje kun je mooi gebruiken voor je campange voor de volgende gemeenteraadverkiezingen.
  Wat ben je toch een slap figuur dat je dit weer op de persoon gaat spelen, ik ventelier hier mijn mening en jij begint hier wat te schelden. ( zou het wat uithalen als ik bij jouw vriend van Hoof een klacht in dien)

 7. Nou uit dit soort ramen komt een kat echt niet meer.Sterker nog het dier kan er aan sterven omdat zijn doorbloeding afgekneld wordt. Wat heb je toch harteloze mensen die gelijk lopen te roeptoeteren.

 8. Och man we leven in een rijk land. Wat zeur je nou alles bij elkaar aan ellende kost het je 100 euro max op je jaarsalaris. Wat maakt dat nou uit? En dat is maar een gok. Kan ook 20 euro zijn

 9. Het is ook zo dat het hier steeds over de ‘belastingbetaler’ en de ‘uitkeringtrekker’ gaat. Wat een onzin. Je kan ook 20 jaar een eigen bedrijf hebben en door ziekte of pech dat verliezen. Dan heb je 20 jaar wel voor nieuwe inkomsten gezorgd voor de hele maatschappij, dus zonder baas maar vanaf 0. Als je daarna 3 jaar bijvoorbeeld in een uitkering zit, dan ben je geen uitkeringtrekker. Dan heb je al meer belasting betaald dan mensen in loondienst in hun hele leven.

Comments are closed.