Drie personen opgesloten in lift

(Foto’s) De brandweer is woensdagmiddag in actie moeten komen vanwege een liftopsluiting in een appartementencomplex aan de Graafschap Hornelaan.

In het complex, dat in juli 2016 in gebruik werd genomen, was de lift vastgelopen tussen de tweede en derde verdieping. In de lift zaten twee vrouwen en een 2-jarig kind. Het was al warm in de lift en men kreeg het nog warmer toen bleek dat de alarmcentrale niet bereikbaar was en het mobiele netwerk niet beschikbaar was. Een van de vrouwen had nog een wifi-verbinding opgeslagen van een van de bewoners. Hierdoor slaagde ze er alsnog in om alarm te slaan.

De brandweer kwam ter plaatse en wist na enkele minuten het drietal uit de lift te bevrijden. Intussen was de monteur gewaarschuwd om de lift te komen repareren. Volgens de bewoners van het complex vertoont de lift regelmatig mankementen. Men hoopt dat de woningcoöperatie nu wel actie wil ondernemen om het aanhoudende problemen met het ‘maandagochtend model’ te verhelpen.