Mijl van Mares: fietsen, fun & feest

Foto door: Foto Hammie

Maarheeze – Een van de leukste vakantiedagen van dit jaar is zaterdag 29 juli in Maarheeze! Het is dan namelijk tijd voor het wielerevenement van het zuiden: de Mijl van Mares.

Tijdens dit jaarlijkse, gratis toegankelijke wielerevenement – de feestdag van Cranendonck en omstreken – wordt er gefietst, gefeest en is er van alles te doen op en rond het parcours. Er zijn vijf wielerwedstrijden, activiteiten voor jong en oud, volop muziek en het Jan Verheesplein wordt omgetoverd tot Kinder- en feestplein. Vanaf 14.30 uur ’s middags tot in de kleine uurtjes kun je De Mijl in al haar facetten beleven.

Fietsen

Tijdens het wielerevenement worden er dit jaar maar liefst vijf wielerwedstrijden gereden tijdens De Mijl. Drie wedstrijden waar iedereen aan kan deelnemen én twee wedstrijden om naar te kijken.

14.30 uur Cyclewear ATB-tocht: voor recreatieve en technische ATB-ers
14.45 uur Elite, beloften en de amateurs: strijd over 36 rondes
16.30 uur Rabo Dikke Banden Race: officiële fietswedstrijd kinderen (zonder wielerlicentie) van 7 tot 12 jaar
17.50 uur Grote Prijs van Cranendonck: teamwedstrijd voor wielerliefhebbers zonder licentie
19.30 uur Omnium voor professionals: afvalkoers én puntenkoers voor profrenners

De eerste namen van deelnemers aan de profkoers zijn al bekend: Roy Curvers, Albert Timmer en Dylan Groenewegen zullen op 29 juli een gooi naar de prijzen doen. De onderhandelingen met enkele nationale toppers uit de diverse worldteams, zoals o.a. Lotto-Jumbo, Lotto- Soudal, Sunweb en TREK-Segafredo zijn verder nog in volle gang. Daarnaast is de organisatie ook hard bezig om vanuit vanuit het buitenland weer renners te strikken. Natuurlijk vanuit België, maar ook vanuit Luxemburg, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Fun en feesten

14.30 uur – 01.00 uur Feesttent (Stationsstraat) met oa DJ Siem en DJ Bexter
14.30 uur tot 19:00 uur Kinderplein op het Jan Verheesplein: klimmen, springen, pannenkoeken versieren (en opeten!), knutselen en geschminkt worden
16.00 uur start Mijl-Barbecue op Jan Verheesplein
19.00 – 23.00 uur Muziek uit de jaren ’70, ‘80 en ’90 op het Jan Verheesplein

Mis het niet!

Wil jij jouw ‘helden uit de Tour of van één van de Nederlandse wielerteams’ aan het werk zien of gewoon een leuke dag beleven? Kom dan op zaterdag 29 juli naar Maarheeze. Kijk voor het laatste nieuws en het programma op www.mijlvanmares.nl of volg het nieuws via onze Facebook-pagina en Twitter (@mijlvanmares).