Koning herbenoemt burgemeester

Koning Willem-Alexander heeft officieel ingestemd met de herbenoeming van burgemeester Heijmans van de gemeente Weert. De Koning heeft zijn handtekening gezet onder het officiële document waarin Heijmans per 1 oktober a.s. wordt herbenoemd.

Tijdens een speciale raadsvergadering in mei 2017 stemde de gemeenteraad al in met de herbenoeming. Daarna moest de de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties nog instemmen en de herbenoeming laten ondertekenen door de Koning. Dat is nu gebeurd en daarmee is de verlenging officieel een feit.

Heijmans werd in oktober 2011 gekozen als nieuwe burgemeester van Weert. De benoeming van een burgemeester is voor 6 jaar. Deze ambtsperiode zou in oktober van dit jaar aflopen. Heijmans mag nu t/m oktober 2023 aanblijven als burgervader van Weert.

Jos Heijmans: “Als burgemeester sta midden in een gemeenschap die voor elkaar klaar staat, waar ik graag deel van uit maak en waar ik prettig woon. Ik ben blij met deze herbenoeming en kijk uit naar de komende zes jaar, waarin ik samen met inwoners en gemeentebestuur werk aan de toekomst van Weert.”