Groen licht bij de Stadsbrug?

Update – (Video) Momenteel wordt de omgeving van het Bassin / de Stadsbrug in Weert onderhanden genomen. Vanwege de werkzaamheden zijn er bijzondere verkeersmaatregelen van kracht.

Het Bassin is een druk verkeerspunt en om die reden blijft de weg, ondanks de werkzaamheden, gedeeltelijk open voor het verkeer. Het was al oppassen geblazen vanwege de aanpassingen, maar nadat er zaterdag een aantal bijna-ongelukken hebben plaatsgevonden houden de Weertenaren hun hart vast. Wat blijkt, de verkeerslichten springen iets te snel na elkaar op groen.

Het verkeer komende uit de richting van de Kasteelsingel (Hameij / het politiebureau) krijgt groen licht. Dan zou je denken: ik kan doorrijden. Maar extra voorzichtigheid is hier nu geboden want er kunnen nog auto’s vanuit de andere richting (Wilhelminasingel / Hostellerie Munten) aankomen. Het leidde zaterdag tot veel getoeter en bijna-ongelukken. Maar het verkeer komende uit de richting van de Wilhelminasingel rijdt niet door rood.

Wanneer het verkeerslicht voor de weggebruikers vanuit de Wilhelminasingel op rood springt, springt het verkeerslicht voor de weggebruikers vanuit de Kasteelsingel direct op groen. Echter moeten de auto’s vanuit de Wilhelminasingel nog wat meters afleggen voordat ze het verkeer vanuit de Kasteelsingel zijn gepasseerd.

Wees dus extra alert en kijk een keertje extra naar links als je het Bassin passeert. Middelvingers voor de verlaat passerende weggebruikers zijn meestal onterecht 😉

Update:

Naar aanleiding van opmerkingen over de verkeerslichten op kruispunt Bassin is de situatie ter plekke bekeken. De regeling van de verkeerslichten is gelijk aan de regeling voorafgaand aan de werkzaamheden. In overleg met de gemeente wordt de afstelling van de verkeerslichten zo spoedig mogelijk geoptimaliseerd zodat deze beter bij de huidige situatie past.

Voorbeeldsituatie in beeld via Youtube

https://youtu.be/YJZeF24W9J8

Dit bericht is tot stand gekomen n.a.v. lezerstips