Update – (Video) Momenteel wordt de omgeving van het Bassin / de Stadsbrug in Weert onderhanden genomen. Vanwege de werkzaamheden zijn er bijzondere verkeersmaatregelen van kracht.

Het Bassin is een druk verkeerspunt en om die reden blijft de weg, ondanks de werkzaamheden, gedeeltelijk open voor het verkeer. Het was al oppassen geblazen vanwege de aanpassingen, maar nadat er zaterdag een aantal bijna-ongelukken hebben plaatsgevonden houden de Weertenaren hun hart vast. Wat blijkt, de verkeerslichten springen iets te snel na elkaar op groen.

Het verkeer komende uit de richting van de Kasteelsingel (Hameij / het politiebureau) krijgt groen licht. Dan zou je denken: ik kan doorrijden. Maar extra voorzichtigheid is hier nu geboden want er kunnen nog auto’s vanuit de andere richting (Wilhelminasingel / Hostellerie Munten) aankomen. Het leidde zaterdag tot veel getoeter en bijna-ongelukken. Maar het verkeer komende uit de richting van de Wilhelminasingel rijdt niet door rood.

Wanneer het verkeerslicht voor de weggebruikers vanuit de Wilhelminasingel op rood springt, springt het verkeerslicht voor de weggebruikers vanuit de Kasteelsingel direct op groen. Echter moeten de auto’s vanuit de Wilhelminasingel nog wat meters afleggen voordat ze het verkeer vanuit de Kasteelsingel zijn gepasseerd.

Wees dus extra alert en kijk een keertje extra naar links als je het Bassin passeert. Middelvingers voor de verlaat passerende weggebruikers zijn meestal onterecht 😉

Update:

Naar aanleiding van opmerkingen over de verkeerslichten op kruispunt Bassin is de situatie ter plekke bekeken. De regeling van de verkeerslichten is gelijk aan de regeling voorafgaand aan de werkzaamheden. In overleg met de gemeente wordt de afstelling van de verkeerslichten zo spoedig mogelijk geoptimaliseerd zodat deze beter bij de huidige situatie past.

Voorbeeldsituatie in beeld via Youtube

https://youtu.be/YJZeF24W9J8

Dit bericht is tot stand gekomen n.a.v. lezerstips

12 REACTIES

 1. Bedankt! Wel ongelooflijk hoe slordig er in dit soort situaties omgegaan wordt met markeringen, verkeerslichten etc. Bv kruising Roermondseweg-Ringbaan een paar welen terug.

 2. Idd en nadat er een dodelijk ongeluk plaatsvond kon het ineens snel gemaakt worden.. En nee de verkeerslichten werkte op dat moment nog niet!

 3. Dat gaat vroeg of laat geheid fout als dit zo blijft. Dit kan daar echt niet. Niet iedereen leest wdg of een andere regionale nieuwssite. Doe er iets aan anders krijg je straks een herhaling van enkele weken terug toen op de kruising Roermondseweg/Ringbaan.

 4. zowel vandaag als gister reed ik over de brug en op beide dagen stonden er 5 of 6 verkeersregelaars te kletsen op het trottoir vlak voor de brug bij het bassin. Als ik bovenstaande lees lijkt het me handiger om deze mensen niet voor de sier te laten komen maar om ook daadwerkelijk het verkeer in veiligere banen te laten leiden.

 5. Verkeerslichten, die niet functioneren, regelaars, die staan toe te kijken. Waar heb ik dit eerder gehoord? Hoewel dit natuurlijk glashard wordt ontkend als er, God verhoede, iets fout gaat.

 6. Sowieso of de verkeerslichten werken of niet, er gelden op ieder kruispunt verkeersregels, zoals bv rechts voorrang op links, verkeer op voorrangsweg of voorrangskruising heeft voorrang.
  Al deze verkeersregels gelden ook als de verkeerslichten werken. Een groen verkeerslicht wil nog niet zeggen dat u zomaar een voorrangsweg mag oprijden of rechts niet voor moet laten gaan.
  Zelf opletten moet je dus altijd doen, ook als de verkeerslichten werken.

 7. Ik heb dit ook meermaals geconstateerd en reeds via de wethouder aan Heijmans voorgelegd (afgelopen donderdag); beterschap werd beloofd. Helaas heb ik gisteren en vandaag nog niets van verbeteringen mogen merken.

  Gemeenschapsgeld dat weggegooid wordt, m.i.

 8. Geen idee of deze verkeersregelaars iets betaald krijgen voor hun werkzaamheden. Waar het mij om gaat is dat de situatie al de gehele tijd van de werkzaamheden erg onduidelijk en dus onveilig is. De verkeersregelaars zijn er lijkt me niet voor niets .
  Wat betreft het weggooien van gemeenschapsgeld hebben de bestuursleden van de gemeente Weert nog wel meerder “Pareltjes”op hun naam staan.

 9. Yep, en dan is het erg leuk als ze het verkeerslicht voor rechtsaf aan de linkerkant van de weg zetten en als de (brom)fietsers vinden dat verkeerslichten er alleen voor de auto’s zijn.

 10. Het is al weken een onveilige situatie.!
  Ik ben al meerdere malen naar de uitvoerder gestapt..met de mededeling dat de verkeerslichten in beide richtingen groen waren.
  De 5 verkeersregelaars die er nu zijn, hebben als er geen werkzaamheden zijn, alleen de opdracht het verkeer in goede banen te leiden als de brug open gaat.
  Daarom zijn ze niet in actie als de brug dicht is.
  Verder is met Rijkswaterstaat afgesproken dat het vaarverkeer in blokken van 30 minuten de stadsbrug kan passeren.

Comments are closed.