Groot publiek voor The Classics

(Foto’s/video) – Het is dit jaar 50 jaar geleden dat in het Limburgse Stramproy de popgroep The Classics werd opgericht. De band scoorde talloze hits in binnen- én buitenland en hun typische sound kreeg het predicaat “vlaaiensound” mee. Daar waar in Volendam bands als The Cats de titel palingsound kregen toebedeeld, waren het The Classics met hun platenbaas Johnny Hoes die het vlaaiensound stempel kregen.

De zanger vanaf de allereerste oprichting, Harry Broens, is 50 jaar na dato nog bijna wekelijks met zijn band Classics Revival te vinden op podia door het hele land. “Het is bijna niet te geloven maar tegenwoordig spelen we meer Classics nummers dan dat wij ooit gedaan hebben. Van albumnummers tot de B-kanten van de hitsingles”, aldus Broens.

Zaterdag 15 juli vond op het Kerkplein van Stramproy ter gelegenheid van het feit dat het precies 50 jaar geleden is dat de band werd opgericht een gratis open air concert plaats. Naast de Classics Revival Band verleenden ook oud-leden van The Classics hun medewerking aan dit optreden. Het evenement trok duizenden mensen naar Stramproy. Het kerkplein stond zo vol dat zelfs op de Julianastraat publiek stond te kijken.

Geweldig

Het publiek genoot van het optreden en de reacties ter plaatse en daags op social media zijn dan ook positief. “Geweldig”, is het meest voorkomende woord om het concert uit te drukken.

Expositie

Speciaal ter gelegenheid van dit jubileumjaar zal er een CD uitkomen met daarop naast de bestaande hits ook een aantal nieuwe nummers van de Classics Revival Band. Tevens kun je momenteel een tentoonstelling van The Classics bezichtigen. Deze jubileumtentoonstelling geeft een bijzonder beeld over de geschiedenis van deze popgroep. De entree is geheel gratis. T/m eind juli is de tentoonstelling ieder weekend tussen 13.00 uur en 16.00 uur gratis te bezoeken aan het Kerkplein 7 in Stramproy.

Video met sfeerfragmentje via Youtube

https://youtu.be/dsQaAObZMyY

>Bekijk een bijdrage van Theo Van de Winkel