Veel toewijding voor Bèèle-Erfke

(Foto’s) Het Bèèle-Erfke in Stramproy is een van de pareltjes die het Weerter kerkdorp rijk is. Er wordt dan ook met alle zorgvuldigheid mee omgegaan en daar is een beetje hulp van de gemeente bij gewenst.

’t Bèèle-Erfke is een speeltuin en dierenparkje gelegen aan de Beeleweg / Veldstraat in Stramproy. Het geliefde parkje wordt met veel toewijding van vrijwilligers onderhouden zodat het parkje er bruik- en toonbaar blijft.

Afgelopen week werd het voorterrein onder handen genomen. De bestrating werd verwijderd en opnieuw gelegd zodat de verharding er weer netjes bij kwam te liggen. Dit werd mogelijk gemaakt door de vrijwilligers die zelfs een dagje vrij hadden genomen om mee te helpen. Tevens werden de klinkers gesponsord.

Wethouder Van den Heuvel kwam vrijdag ook een kijkje nemen en was erg trots op deze vorm van burgerparticipatie. De vrijwilligers vroegen aan de wethouder ook om een gunst en dat was het onderhoud van de monumentale boom. Deze boom moet dringend gesnoeid worden en de wethouder deed uit naam van de gemeente de toezegging aan de slag te gaan met het groenonderhoud.

De vrijwilligers waren blij met de toezegging en deze vorm van samenwerking. De burgers steken graag de handen uit de mouwen om de slogan “Het is mooi in Rooj” waar te maken. Ze kunnen niet alles zelf zoals het snoeien van monumentale bomen en dus zijn ze blij met de medewerking vanuit de gemeente Weert.

[nggallery id=’5266′]