Het komend weekend gaat het Internationaal Beiaardfestival in Weert op vrijdag 7 juli vanaf 14 uur zijn tweede week in met het concert Rock the Bells. Stadsbeiaardier Frank Steijns wordt in de Martinustoren begeleid door het DJ collectief Sonorous Cell. Zij brengen’s middags een gevarieerd concert met pop- en rockmuziek, geïnspireerd op muziekfestival Bospop.

Zaterdag 8 juli neemt de Britse beiaardier Trevor Workman om 15 uur plaats in de beiaardcabine voor het concert Britain rules the Bells. De uit Birmingham afkomstige Workman maakt de komende week een beiaardtournee door Limburg. De Brit speelt vanaf zijn 15e jaar beiaard op topniveau en vierde in 2015 zijn 50-jarig jubileum als beiaardier.

Jukebells-concert groot succes

Het eerste weekend van het Internationale Beiaardfestival is succesvol begonnen. Na een daverende openingsconcert op donderdagavond met gitaarvirtuoos Martin Buijnsters en beiaardier Frank Steijns, ontving Steijns jl. zaterdag meer dan 200 aanvragen voor verzoeknummers via de website www.jukebells.com. Voor Steijns reden om dit soort interactieve concerten in Weert vaker op het programma te zetten. “We gaan onderzoeken of er voor de Weerter beiaard een speciale jukebells.com-applicatie kan worden aangemaakt. Nu moeten we deze internationale site speciaal reserveren. Met een eigen app kunnen we zo’n verzoeknummersconcert meerdere keren per jaar houden.”

2 REACTIES

  1. Leuk al vind ik de site jukebells beetje lastig misschien dat daar een fijnere applicatie voor gevonden kan worden. Lekker rocken zaterdag.

Comments are closed.