De gemeente Weert voert onderhoud uit aan de verlichte wijzers van de klokken van de St. Martinuskerk. Hiervoor worden de wijzers op vrijdag 21 juli verwijderd. Op vrijdag 4 augustus worden de wijzers weer op de klokken van de St. Martinuskerk gemonteerd.

De stroom voor het verlichten van de wijzers gaat op dit moment via zogenaamde sleepcontacten. Tegelijk met het onderhoud van de wijzers wordt een draadloze energieoverdracht gemonteerd. Dat is duurzamer en minder storingsgevoelig.

15 REACTIES

  1. Alweer iets bijgeleerd. Was altijd van mening dat onderhoud van de kerken door de parochie, het bisdom of het vaticaan werd betaald, niet door de overheid.

  2. Het onderhoud aan kerken, kathedralen en andere imposante gebouwen die al eeuwen staan….is in de toekomst onbetaalbaar…!!

  3. En toch is het zo! Ondanks het absoluut gigantische vermogen in het Vaticaan laten ze alles en iedereen welke betrokken is bij de de kerk “bedelen”…

  4. Geldverspilling ! Wat heeft dat weer gekost om ze op zomertijd te zetten, en nu halen ze de wijzers er af. Heeft wel een voordeel…………….de kroegen hebben geen sluitingstijd.

  5. Misschien mojje toch mer us eine kursus doon beej veldeke. Ich zooj de leenks toch mer us bekieke. Want dao ging ut heej um.

Comments are closed.