Programma Boels Ladies Tour

Video – Weert is etappeplaats van de Boels Ladies Tour, dé internationale wielerwedstrijd voor vrouwen door Nederland (UCI Women’s WorldTour). Op vrijdag 1 september 2017 finisht de tour in Weert en op zaterdag 2 september vertrekt de volgende etappe vanuit Stramproy. Bij de ca. 120 deelneemsters zijn ook bekende wielrensters.

Dit betekent dat op beide dagen een aantal wegen in de gemeente is afgesloten. Dat is bijvoorbeeld nodig omdat er op vrijdag na aankomst in Weert door de dames nog drie rondes worden gereden over een parcours door de stad.

Sportwethouder Geert Gabriëls is blij dat de Boels Ladies Tour Weert en Stramproy aandoet. “Dit is een belangrijk internationaal evenement waarmee (top)sport voor vrouwen wordt gepromoot. We kunnen ons weer eens laten zien als sportstad in de aanloop naar de Europese kampioenschappen Triathlon 2019 die in Weert gaan plaatsvinden.”

Rond dit evenement vinden op beide dagen allerlei activiteiten in de binnenstad van Weert en in Stramproy plaats.

Verkeersafsluitingen

Op vrijdag 1 september komen de eerste rensters van de Tour rond 15.45 uur in Weert aan. Zij fietsen daarna nog enkele rondes op een parcours van 8,4 km. met eindpunt aan de Wilhelminasingel. Die route gaat vanaf de Wilhelminasingel over de Driesveldlaan, Parallelweg, Louis Regoutstraat, Kerkstraat, Keulerstraat, Parklaan, Diesterbaan, IJzerenmanweg, Voorhoeveweg, Kazernelaan, Industriekade, Energiestraat, Beekpoort en Wilhelminasingel. Dit betekent dat deze wegen vanaf ca. 15.45 tot 17.00 uur afgesloten zijn voor alle verkeer. In de Kerkstraat en Keulerstraat en op de Wilhelminasingel geldt die dag op enkele plekken een parkeerverbod.

Voor de Wilhelminasingel geldt dat alleen de buitenzijde van de singel is afgesloten, waardoor de binnenstad bereikbaar blijft. In verband met de opbouw en inrichting van de finish-locatie is dit deel van de Wilhelminasingel tussen Beekpoort en Driesveldlaan al vanaf 10.00 uur afgesloten. Aanwonenden en bedrijven aan de route ontvangen hierover nog een brief.

Gebied binnen parcours

De mensen die in het gebied tussen deze straten wonen (Fatima, deel Keent en Rond de Kazerne) kunnen wel naar of van hun woning. Zij kunnen hun buurt bereiken of verlaten via de Ringbaan-West (rotonde Basculeweg of kruising Kazernelaan) en Ringbaan-Noord. Let op: de Ringbaan-West is bij de rotonde met de Keulerstraat/Parklaan ook van ca. 15.45 tot 17.00 uur afgesloten. De bewoners van deze wijken worden op diverse manieren hierover geïnformeerd.

Voor een kaart van de route van de Boels Ladies Tour en de alternatieve route waarlangs men de wijken kan verlaten tijdens het rijden van het parcours: zie www.weert.nl/boelsladiestour. De parkeergarage Centrum (onder het stadhuis) is op vrijdag 1 september vanaf ca. 15.45 tot 17.00 uur niet te bereiken en er kunnen ook geen auto’s uitrijden.

Stramproy 2 september

Om 11.00 uur begint in Stramproy op het Kerkplein de show waarin de teams aan het publiek worden voorgesteld. Rond de klok van 12.00 uur vertrekken de rensters vanaf het Kerkplein. In Stramproy fietsen de rensters nog een rondje. Ze maken hierbij gebruik van het parcours dat Toer- en Wielerclub Stramproy heeft uitgezet voor de Ronde van Stramproy die die middag om 14.00 uur van start gaat met wedstrijden van amateurs/masters, een ploegentijdrit, het open kampioenschap van Stramproy en het clubkampioenschap van Stramproy.

Verkeersafsluitingen

Op zaterdag 2 september vertrekken de rensters van de Tour rond 12.00 uur vanaf het Kerkplein. Zij fietsen dan eerst nog een parcours van ca. 2 km. Vandaar gaat het over de Molenweg, Soutsweg en Julianastraat. Vervolgens verlaten ze Stramproy via de Molenweg en de Ellerweg. Hiervoor en voor de Ronde van Stramproy zijn deze wegen van 12.00 tot 19.00 uur afgesloten voor alle verkeer.

Voor meer informatie: zie www.weert.nl/boelsladiestour.

Bekijk video via Youtube

https://youtu.be/quTh2I-HR28