Nieuwe single Hillbilly Moonshiners

The Hillbilly Moonshiners hebben vandaag hun nieuwe single Black Or White gelanceerd. De Michael Jackson hit is door de band vertaald naar een country versie waarin alle klassieke elementen verwerkt zijn. Black Or White is afkomstig van de gelijknamige LP welke volgende maand verschijnt en middels een crowdfundingsactie gerealiseerd werd. De single is vanaf nu te streamen via Spotify en zal binnenkort beschikbaar zijn op de overige download en streaming portals.

Het is een drukke tijd voor The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band. De Nederlandse band staat bekend om het vertalen van moderne pophits naar country en folk en bracht eerder al singles als Can’t Feel My Face, Single Ladies en Vengaboys klassieker Ibiza uit. Met ruim tachtig optredens in Nederland en de rest van Europa is de band dit jaar zonder twijfel een van de meest geboekte bands van Nederland. Volgende week vliegt The Hillbilly Moonshiners naar Hongarije om op te treden op het Veszprem Utcazene Festival, waarna ze in augustus nogmaals naar Hongarije reizen om daar op het bekende Sziget Festival te spelen.

De opname van de single Black Or White, alsmede de LP die volgende maand verschijnt, werd gefinancierd door middel van een crowdfundingsactie. Fans hadden de mogelijkheid de band te ondersteunen bij de opnames van het album en als eerste een pre-order te plaatsen. De doelstelling van het project werd glansrijk gehaald, waarna The Hillbilly Moonshiners twee weken met engineer Hans Reinders van The Pit Studio aan de opnames gewerkt heeft. De finishing touch werd gelegd door Rob Jacobs van RFJ Audio, die alle songs mixte en voorzien heeft van een authentieke doch moderne feel.

https://www.facebook.com/thehillbillymoonshiners